Gi laksesmørbrødet en facelift

Vi er inne i høysesong for røkelaks nå rundt 17. mai. Jeg er ganske klar for nye måter å servere det på og tenkte jeg skulle gå litt i min halvdanske sjel og rote frem noen minner og idéer. Danskene kan jo dette med smørrebrød og de er også flinke til å finne nye og moderne vrier på klassikerne. Jeg elsker røkelaks, men jeg er kresen på kvaliteten. Jeg har et par favoritter som jeg heldigvis får tak i uten å måtte fly Oslo rundt. Jeg liker også å bruke grovt speltbrød når jeg lager danske smørrebrød. Det danske rugbrødet kan bli litt vel tungt til en rett som denne, mens det passer perfekt til f.eks lun leverpostei. Jeg bruker et lag smør på brødskiven (ekte smør, mine damer og herrer. Ikke noe lettgreier) Jeg smører skivene for å «lukke» brødet slik at opplevelsen ikke skal bli soggy.

Så legger jeg røkelaksskiver på. Lett og lekent på brødet. På dette smørbrødet har jeg brukt rå eggeplomme. Det synes jeg er skikkelig godt og kan godt erstatte eggerøren av og til. Jeg har dessuten skåret tynne skiver av rødløk som eggeplommen balanserer på. Smart, eller hva?

Agurkene bruker jeg et rivjern på for å få lange strimler av. Det er så dekorativt. Legg dem gjerne i iskaldt vann etter at du har skåret skivene. Dette for å holde dem sprø. Tørk av på kjøkkenpapir før du legger dem på toppen av smørbrødet.

På toppen av min skive har jeg drysset litt flaksalt og lagt noen spirer på.

Ble du inspirert til å piffe opp smørbrødene du skal servere 17. mai?

NB! Nå kan du få alle innleggene mine rett i innboksen din hver gang jeg poster et innlegg. På høyre side kan du skrive inn e-postadressen din og så ordner jeg resten.

 

 

Forrige

Pesto på 1-2-3

Østers – den perfekte supermaten

Neste

Legg igjen en kommentar