Frokostpizza med egg og bacon

Skal du gjøre partneren din ekstra glad, lager du denne til sen frokost denne helga. Hvem vil ikke digge pizza med egg og bacon? Jeg kan ikke tenke på en person, faktisk. Cluet til denne retten er bra bunn, bra bacon, ost med litt smak og gode egg. Og så anbefaler jeg deg å servere en deilig kopp kaffe på siden.

DSCF7752
En perfekt helgefrokost.

Hvor fikk jeg inspirasjon til denne retten? Jo, på den nyåpnede økologiske bakeren i Oslo, Rent Mel. Jeg spiste en fantastisk pizza med italiensk pancetta, grotteost, persille og økologisk egg på toppen. Den smakte himmelsk! Derfor: Orker du ikke lage denne pizzaen selv, anbefaler jeg deg å ta en tur ned til Prinsensgate i Oslo.

Rent mel. Ny økologisk baker og pizzeria i Oslo.
Rent mel. Ny økologisk baker og pizzeria i Oslo.
Her er Ren Mel sin pizza med pancetta, grotteost og egg. Helt nydelig.
Her er Ren Mel sin pizza med pancetta, grotteost og egg. Helt nydelig.

Jeg måtte lage denne pizzaen selv, men valgte bacon (ikke panchetta) som jeg flatbanket slik at det ble crispy og deilig i ovnen.

Slik lager du pizza med egg og bacon:

Lag pizzadeig. Oppskrift på min gode deig får du her.

Kjevl ut deigen tynt. Spre et tynt lag knuste tomater (rett fra boks) på bunnen. Legg på osteskiver. Jeg brukte lagret Norvegia. Deilig med litt smak, men velg din favoritt. Så la jeg på deilige skiver med flatbanket bacon. Jeg brukte bacon fra Idsøe som jeg synes er Norges beste. Så skal pizzaen bakes på høy varme i ovnen. Gjerne på et pizzastål. Det fungerer godt. Når det gjenstår et drøyt minutt av steketiden, knekker du et egg på midten av pizzaen og setter pizzaen inn i ovnen igjen. Ta ut pizzaen mens eggeplommen er lett smilende. Server med noen persilleblader for pynt og deilig smak, kok god kaffe og gjør din kjære lykkelig!

Perfekt plomme.
Perfekt plomme.
Forrige

Lær å lage ekte romersk pasta

Babka – den mest trendy kaken akkurat nå

Neste

Legg igjen en kommentar