Fløyelsmyk eggerøre med sommertrøffel

Sommertrøflene er her. De koster en brøkdel av vintertrøflene og gir et passe dekadent preg på en rett. De smaker mildere – ja, mer som sopp. Det er jo en sopp, så det er ikke så rart. Den er fersk i konsistensen og er supergod. En trøffel på størrelse med en ping-pongball kostet meg 120 kroner på en butikk i Oslo. Erik og jeg hadde en super lunsj forleden helg: Silkemyk eggerøre med høvlet sommertrøffel over. Gjett om det var deilig!

Eggerøren lagde jeg slik:

4 store egg (vet 5-6 små) piskes med stavmikseren sammen ca 1/2 dl kremfløte. Varm en panne og tilsett litt smør i pannen. Senk temperaturen til medium og hell i eggeblandingen. Bruk en stekespade  til å føre over bunnen på pannen. Du vil kjenne at eggene setter seg til bunnen og du kan da skave forsiktig bunnen. Når eggene «smiler» (fremdeles har en fuktig overflate), men konsistensen er fastere og ikke flytende, er eggerører ferdig. Sammenlikn konsistensen med en perfekt risotto. Den flyter nesten litt ut på tallerknen uten å være flytende. Hørtes det logisk ut?

Høvl tynne biter av trøffel på toppen, dryss salt og pepper på og nyt med en gang. Et godt stykke brød er alt du trenger som tilbehør.
L1130917

Forrige

Jørgen er Nordens beste bartender

Adam & Albin – en sjelden matopplevelse i Stockholm

Neste

Legg igjen en kommentar