Adam & Albin – en sjelden matopplevelse i Stockholm

 

L1130565

I Stockholm ligger et matstudio som heter Adam & Albin. Dette er et sted for matkurs og lunsj. Hver dag kan man nyte nudler i forskjellige varianter til lunsj, og en helg i måneden kan man spise her på kvelden. Det er lang venteliste på disse bordene, men av alt hell klarte Erik og jeg å få plass da vi var i Oslo i Kristi himmelfarts-helgen. Det var nok bare derfor vi fikk plass, for mange reiser ut av Stockholm da. Vi visste ikke helt hva vi ventet oss annet at dette var et av stedene man må spise hvis man er i den svenske hovedstaden. Jeg hadde fått tips fra en bloggkollega i Stockholm om at dette er stedet. Utrolig nok møtte jeg Hedvig, som blogger for bl.a Elle på Adam & Albin denne kvelden.

L1130574

Bak matstudioet står kokkene Adam Dahlberg og Albin Wessman som tidigere jobbet sammen hos Mathias Dahlgren og har  bl.a  vunnet sølv i «Bocuse d’Or Europe» (Adam) og tredjeplass i «Årets Kock» (Albin).

L1130537

Du kommer inn i et koselig lokale med kjøkken i den ene enden, og store og små bord på gulvet. De store bordene er arbeidsbord når de holder matkurs her. Man sitter sammen andre gjester og spiser, men det føles ikke kleint. Avstanden er stor nok mellom gjestene. Det føles utrolig koselig og de spiller kul musikk over anlegget (bl.a. Joy Division). Vi setter oss ned på de høye stolene og blir forklart konseptet av vår kelner, Peter. Vi starter med snack (det er i alt 4 stk) og en spennende gin og tonic fra Hernö (svenskt ginmerke). Jeg sier jo aldri nei til gin og tonic, så dette er bare helt gull. Snacksene kommer inn og vi får servert en utrolig lekker gin og tonic med store isbiter (Med logo), grener av einebær og rosa grapefrukt. Den smaker utmerket.

L1130542
Flesk, røkt avokado og macadamianøtter på srø salatblader.
L1130545
Nybakte brød med smeltet camembert
L1130546
Stekt brokkoli med lakrishummus. Denne retten er noe av det beste jeg har spist! Så enkelt. Så godt.
L1130547
Kamskjell med tomatkjernehus og muslingkraft
L1130549
En meget god GT.

 

Snackene er fantastiske og vi gleder oss til resten. Vi har ikke bestilt mer, for denne restauranten har et unikt konsept der du kan bestille etterhvert som du ønsker mer å spise. Litt som en tapasbar. Føler du for en rett til, bestiller du en rett til. Og slik holder du på til du blir mett. Vi bestiller en deilig flaske albarino og rettene.

Sjøkreps.
Sjøkreps.

Nå kom de deilige rettene: Sjøkreps fra Fjällbacka (der jeg var uken før), morkler, sprøtt kyllingskinn, fløte og kyllingreduksjon. Det smaker så godt.

Demontert sushi.
Demontert maki.

Neste rett er en av de mest geniale rettene jeg noen gang har smakt. Det er regnbueørret med ris, bakt egg, pepperrot, grønnkål og kaviar. Jeg aner ikke hva som venter meg smaksmessig, men når jeg tar første bit og får med alle ingrediensene, smaker dette som en maki-rull. Det er absolutt genialt. Den crispy grønnkålen får en tangaktig smak, pepperroten gir fornemmelser av wasabi (ikke så rart med tanke på at de fleste wasabimikser inneholder mer enn 3/4 % pepperrot). Jeg og Erik sloss nesten om siste biten, så godt er det.

Løjrom med potetkrem.
Løjrom med potetkrem.

Så kommer løjrom med potetkrem og brunet smør. Himmelsk.

L1130577

Vi bestemmer oss for å bestille en rett til. Vi bare må! Det blir grillede stykker av lammerygg servert med smørstekt spinat og lammekraft. Den er herlig mektig og en perfekt avslutning på måltidet. Vi klarer ikke dessert, men det er helt greit. Skulle likt å vite hvordan disse flinke kokkene tolker en dessert, men det får bli neste gang. Vi avslutter med kaffe og en grappa og vandrer utrolig fornøyde og mette ut døren. Skal du til Stockholm, anbefaler jeg deg å sjekke ut når neste restauranthelg er hos Adam & Albin. Jeg kan garantere deg at det vil falle i smak. Måltidet kom på 2400 svenske kroner, og det er det så verdt!

L1130583

 

Forrige

Fløyelsmyk eggerøre med sommertrøffel

Den perfekte potetsalaten

Neste

Legg igjen en kommentar