Et fargefyrverkeri! Veggissøndag… vel, nesten…

Er ikke dette vakkert? Sånn mat blir jeg rett og slett glad av. Til mannens store forbauselse serverte jeg ovnsbakte grønnsaker som søndagsmiddag, men jeg hadde noen gode pølser på lur også…
På Maschmanns matmarked på Skøyen plukket jeg med meg disse fargerike grønnsakene. Her var det ule gulrøtter, lilla gulrøtter, polkabeter, minisquash og blåpotet. I en ilfast gryte med lokk helte jeg litt olivenolje i bunnen av gryten, la grønnsakene opp i og sørget for at de fargesterke grønnsakene ikke berørte de lys grønnsakene. Fargestoffene i grønnsakene smitter nemlig lett. Så la jeg ved noen kvister rosmarin og timian, et par-tre hvitløksfedd, salt, pepper og litt olje til. Jeg stekte dem i ovnen i ca 45 minutter på 180 grader. Resultatet ble søte, bakte grønnsaker med forskjellig konsistens og smak. Perfekt!
Dette var fangsten fra lørdagens handletur på Skøyen: Skorsonerrot, rettich, lilla- og gule gulrøtter, blåpotet, polkabeter og minisquash.
Fra Maschmanns matmarked. Innbydende, ikke sant?
Gule gulrøtter!
Lilla gulrøtter.
img_69442
Gulrøtter man ikke vanligvis får i butikken. Heia Maschmanns matmarked!
img_69462
Polkabeter er som sukkertøy! Har du noen gang sett noe flottere?
img_69532
Parmapølser i løsvekt. Også fra Maschmanns matmarked.
img_69562
Ferdige til bruk etter en runde i stekepannen. Deilige, grove pølser med parmaskinke.
Jeg lagde en rå rettich-salat til grønnsaksretten. Rettich er en asiatisk reddik som er litt mildere i smaken enn vanlig reddik. Jeg høvlet den i tynne skiver, blandet med olivenolje og litt sitronsaft + pannestekte chorizobiter og noen chiliflakes (tørket chili)
Ferdige grønnsaker etter å ha vært i ovnene en stund.
Grønnsaker i alle farger og former. Her servert med gratinerte skorsonerrøtter som var et perfekt følge til retten.
Her finner du oppskriften min på : gratinerte skorsonerrøtter
Forrige

Perfekt kålrabistappe til pinnekjøttet

Hjemmelaget sennep til jul

Neste

Legg igjen en kommentar