Eriks provencalske kyllinggryte

| |

Av og til lager min mann, Erik, middag. Det synes jeg er veldig hyggelig. Denne kvelden ble det provencalske kyllinglår med deilig tilbehør. Alt lages på en time og er knakende lett å tilberede. Dette er den perfekte hverdagsmaten!

Slik lager du Eriks provencalske kyllinggryte:
Beregn 1 kyllinglår per pers. Velg gjerne Stange eller Holte. Det er bra kvalitet.
Skrell noen poteter, skjær dem i store terninger og kok dem møre. Sil av vannet og legg dem i bunn av en ildfast form med lokk (eller dekk til med folie. Hell på litt olivenolje.
1 løk grovhakkes og myknes i litt olje. Ha dette i gryten sammen rød paprika, cherrytomater og noen striper sitronskall. Hell på 2-3 dl vann (evt erstatte litt av det med et glass hvitvin) og legg kyllinglår på toppen. Krydre med provencekrydder, salt og pepper og sett i ovnen med lokk på på 200 g i 1 time.

Nå har du fiks, ferdig middag.

Et glass rosévin smaker godt til dette.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Legg igjen en kommentar