Eple/pæreterte til kjøtt

Et eple om dagen…
Disse japanske eplene er en blanding av eple og pære. Du finner dem i butikkene nå. De er sprø i konsistensen og perfekte til matlaging.
Jeg lagde nylig denne retten som jeg hadde som tilbehør til andebryst. Helt fantastisk!

Slik gjør du:
2 epler. Skrell eplene og del dem i to. Ta ut kjernehuset. Del eplene ( du kan prøve med sprø epler og pærer hvis du ikke kommer over disse) i tynne, tynne skiver. Jeg brukte et mandolinjern for å få dem tynne nok. Kanskje man kan bruke potetskreller?
i en smurt kake form ( jeg brukte en liten kake form. Aner ikke størrelsen, men den er ca 15 cm i diameter), legger du noen ark filodeig. Smør med smeltet smør mellom lagene. Legg på ca 4 lag. Legg arkene løst. Dander epleskivene pent. Lag på lag. På toppen strør du litt malt stjerneanis. Legg på små klatter smør. Legg på ca fire lag med filodeig. Husk å smøre med smør. Tett tertelokket og stek på 180 g i en halv time. Hvis du strør litt sukker under tertelokket kan du bruke denne retten som dessert. Ellers vil jeg anbefale den til storvilt eller and. Eller hva med å bruke den som tilbehør til en slem blåskimmelost?

Forrige

Reisesouvenirer

Den beste pizzaen jeg har smakt og en legendarisk kaninpasta

Neste

Legg igjen en kommentar