Entrecôte med søtpotetmos og syltet gulrot

Ok. Man har entrecôte og man har entrecôte. Noen biffer gjør jobben, men du glemmer den fort. Andre entrecôter lever med deg i drømmene. En slik entrecôte kjøpte jeg på Bondens Marked tidligere i høst. En av min favoritter, Heidal LP hadde med deg noen fantastiske entrecôter som så ut som det reneste wagu-stykket. Marmoreringen var sinnssyk!

img_3695
Marmorerte biffer av beste kvalitet.

Med et slikt stykke vidunderlig entrecôte må man trå varsomt når det kommer til tilbehøret. Jeg hadde lyst på hjemmelaget bearnaise, så den var grei.
Slik lager du superenkel bearnaise med stavmikseren.

dscf7002

Men jeg ville ikke ha fritter og grønne bønner som jeg vanligvis pleier å bruke. Kjøttet har masse marmorert fett. Bearnaisesausen har masse fett. Her trengs syre! Derfor laget jeg en lettsyltet gulrotrett av sorte gulrøtter. De er kule, da. Og når du skjærer tynne remser av dem med potetskreller ser de egentlig ut som rødbeter. Jeg la remsene i en syltelake som jeg kjapt lagde slik:
2 dl vann kokes opp med 3 ss sukker og 3 ss eplecidereddik, 1 laurbærblad og 4 pepperkorn. Når laken er kokt opp og kjølt ned til ca 60 grader legger du gulrotremsene i. La disse syltes en times tid før servering. Hell av syltelaken før servering.

dscf6999
Fargefest! Søtpotetmos og syltede (sorte) gulrøtter

Søtpotetmos er jo superlett å lage. Det er simpelthen bare å skrelle søtpoteten, dele den i store biter og koke den til den er mør. Så er det bare å mose den med potetmoser eller i en blender. Husk å ha rikelig med smør, litt melk, salt, pepper og litt revet muskat i stappa.

Kjøttet steker du i en panne med smør, olivenolje, et par hvitløksfedd og urter som timian eller rosmarin. Stek det på høy varme slik at du får en fin karamelisert hinne, men ikke stek det lenge. Du vil at det skal være rød-rosa i midten. La kjøttet hvile 10 minutter før du skjærer det opp i skiver.

Dette ble middagen vår og når jeg ser bildene blir jeg rent misunnelig på meg selv. Det smakte nemlig himmelsk!

dscf6994

Forrige

Arzak – tre stjerner i San Sebastian

I dag kåres Årets Matblogger 2016

Neste

Legg igjen en kommentar