I dag kåres Årets Matblogger 2016

I dag kåres Årets Matblogger 2016 i Mathallen. Denne prisen deles ut annethvert år i regi av godt.no og Mathallen Oslo. Det er den mest seriøse kåringen vi har her i Norge for matbloggere.

Selve prisen Årets Matblogger stemmes fram av folket, mens underkategoriene stemmes frem av en jury.

Jeg er finalist i kategorien ”Årets Innovatør”, noe som er skikkelig stas. Er det en kategori jeg er stolt av å være finalist i så er det denne. Det betyr at juryen tenker at jeg har noe nytt å by på.

Det er litt vanskelig å se seg selv utenfra. Jeg driver med mitt og lærer noe nytt hver dag: En trend eller en tradisjon. Samme for meg, bare jeg lærer. Jeg er nysgjerrig og det tror jeg at jeg har blitt ved å reise så mye. Jeg vil vite hvordan folk har det der jeg drar. Hva spiser de? Hva drikker de? Hva er denne rare grønnsaken de selger på markedet? Jeg vil vite det og da blir det ofte et blogginnlegg av nysgjerrigheten.

At dette også er interessant for leserne mine er en bonus. Jeg vil ikke belære, for det har jeg absolutt ingen grunn til å gjøre. Jeg vil lære sammen med leserne mine. Livet er en lang utdannelse. De som tror den slutter etter x antall år på universitetet er i mine øyne sneversynte.

Hva har vi lært sammen i min jakt på spennende ting å lære, mon tro? Jeg tror jeg med hånden på hjertet har fått en haug med nordmenn til å leke med, og gjenoppdage gin og tonic. Og hva med Aperol Spritz? Jo, jeg er nok skyldig der også. Ribbe hele året? Skyldig!

Jeg er som sagt superstolt over å være finalist i kategorien ”Årets innovatør”. For meg er det ikke viktig å vinne. Jeg har allerede vunnet ved å bli valgt ut som finalist. For det er ingen tullegjeng jeg konkurrerer mot. Vi er tre finalister i kategorien ”Årets innovatør” og de to andre er venner av meg. Superflinke folk som har sine fabelaktige og innovative blogger.

Maj-Britt på Segway under en tur vi hadde sammen til Sønderjylland i regi av Visit Denamrk.
Maj-Britt på Segway under en tur vi hadde sammen til Sønderjylland i regi av Visit Denmark. (foto: Helle Øder Valebrokk)

Maj-Britt Aagaard har bloggen Spiselandslaget. Hun og kjæresten Matias er rå på film. Dessuten har de laget en fristende og flott bok sammen. Maj-Britt er nok den største foregangspersonen for «Kjøttfri mandag» her i Norge og har påvirket leserne sine til å se på kjøttforbruket sitt.

 

Anders Husa i Malmø under en felles tur i regi av Visit Sweden.
Anders Husa i Malmø under en felles tur i regi av Visit Sweden. (foto: Helle Øder Valebrokk)

Anders Husa vet alt som det er verdt å vite om spisesteder i Oslo, København og etter hvert også andre byer i Danmark, Sverige og Norge. Han er Foodie og bærer ordet med stolthet. Han skriver om restauranter som skal åpne og steder som nettopp har åpnet. Anders skriver på engelsk og tar flotte bilder. Jeg tror egentlig Anders er den eneste i Norge som gjør akkurat det han gjør – og han gjør det meget godt.

Og her er jeg! (Foto: Erik Valebrokk)
Og her er jeg! (Foto: Erik Valebrokk).

Felles for oss tre finalister er at vi lever av å skrive om mat. Vi har alle sagt opp jobbene våre i 2016 og satser 100% på bloggene våre og oppdrag relatert til vår merkevare. Det er ganske unikt og det viser jo bare at vi faktisk gjør en jobb som folk der ute vil ha. Så derfor vil jeg si at uansett hvem som vinner, er det en seier for oss alle tre. Vi har fått annerkjennelse for jobben vi gjør med å formidle mat- og drikkeglede på hver vår måte.

Ok, i dag klokken 19.00 i Mathallen skjer altså kåringen av Årets matblogger 2016 med alle 7 underkategoriene. Har du lyst å se på, er det bare å komme. Avgjørelsen er det altså en jury som har kommet frem til, så det er ikke mulig å stemme frem noen. Det må jeg faktisk si at jeg er skikkelig glad for. Jeg er ikke så glad i slike popularitetskonkurranser. Dette er lagt i hendene til fagfolk.

Årets jury består av:

FRODE RØNNE MALMO, Daglig leder Mathallen Oslo

PIA CECILIE VABRO, VG/Godt.no

BODIL SKJØRESTAD, Daglig leder i Norske Kokkemesteres Landsforening

LISA WESTGAARD, Fotograf

LARS RØTTERUD, Redaktør – Gyldendal

GUNNAR SKOGLUND, kommunikasjonssjef Vinarius AS

Forrige

Entrecôte med søtpotetmos og syltet gulrot

Fra Masterchef Australia til Mugaritz

Neste

Legg igjen en kommentar