Enkel gresskarpuré

Gresskar en fantastiske ting. De kan bakes i ovnen, stekes i pannen, lages suppe av eller puré. Gresskarpuré er et nydelig, fargerikt tilbehør til et deilig kjøttstykke eller hvit fisk. Vanligvis lager jeg puré av det vanlige flaskegresskaret (butternut squash) som du finner over alt. Denne gang brukte jeg Hokkaido. Gresskaret er rundt og knalloransje. Du kan spise skallet på dette gresskaret for det blir helt mykt når du baker det i ovnen.

Hokkaido-gresskar.
Hokkaido-gresskar.

Jeg lagde gresskarpuré til lam og det smakte fantastisk.  Jeg tilsatte kun smør og krydder, men for en tynnere puré kan du tilsette litt melk.

Slik lager du gresskarpuré av 1 Hokkaido-gresskar på ca 1,5 kg.

Vask gresskaret og skjær av stilken. Del gresskaret i to på midten. Ta ut kjernen og kjøttet som kjernene ligger i. Kjernere kan ristes i ovnen og spises som snacks.

Dryss litt flaksalt og litt olivenolje i hvert hulrom. Pakk hver halvdel inn i folie og bak i ovnen til de er myke. Sjekk etter 45 minutter. Nå kan du enten skrape ut kjøttet med en skje eller bruke hele greia. Ha det over i en blender og tilsett 50 g smør (evt litt mer), litt flaksalt, pepper og revet muskat. Kjør til en jevn puré (noen minutter). Tynn evt ut med melk.

Det smaker så nydelig og er en super erstatning for potet.

dscf7067

Forrige

Et ekte festmåltid

Thailandsk laksecurry

Neste

Legg igjen en kommentar