Ekte pølser

Pølser kan være super mat. Og i dette tilfelle er det av ypperste kvalitet. Ferske pølser fra pølsemaker A. Idsøe (Etablert 1828 i Stavanger) er nå å få kjøpt hos nyrenoverte ICA Frogner Atrium. Kjøttinnholdet i Idsøes pølser er på 90-95% (til info: vanlige pølser inneholder ca 30% kjøtt).
Pris pr pølse er ca 15 kr, så dette er faktisk billig, solid og god mat.

Jeg skal dele med dere en helt fortreffelig oppskrift på ekte bistro-mat. Du trenger da pølser av god kvalitet – helst rå, italienske pølser fra A. Idsøe. Det skal nevnes at pølsene fra Strøm-Larsen også er et yppelig alternativ.

Pølsen stekes i smør/olje til hinnen er fin og stekt. Etterstekes i ovn for å få gjennomstekt kjerne. 220 g i 10 minutter.

1 kopp lyse linser (se bilde av pakken) vaskes i kaldt vann.
Finkutt 2 sjalottløk og mykne dem i litt olje og en knivspiss salt. Tilsett 1 fedd hakket hvitløk. Det smaker også godt med en gulrot i små terninger. Tilsett linsene og rør godt. Tilsett 2 dl rødvin, 2 dl kalve- eller kyllingkraft, 1 laubærblad og 1 ts sukker. La stå med lokk i en halv time på medium varme. Tilsett mer væske hvis det koker for fort inn. Smak til med salt og pepper. Linsene skal ikke være utkokte, men møre.
Server linser, pølser og pynt med ønskede urter. Frisk timian eller flatbladet persille er supert, men basilikum er også fint:-)
Nå har du et ekte kongemåltid.
God helg!

Forrige

Roten til alt godt

Danske nyheter

Neste

Legg igjen en kommentar