Disse butikkene handler jeg i

Det er ingen hemmelighet at jeg flyr byen rundt etter gode og spennende råvarer. Og i den tiden vi er inne i har jeg brukt disse handlerundene som en måte å bli kjent med byen på. Jeg har laget en liten oversikt over butikker jeg handler i og noen av ingrediensene du kan forvente å finne her. 

Jeg har åpenbare mangler på listen min. Det finnes så mange gode butikker i Oslo og noen av dem kommer jeg sjelden eller aldri til fordi de ikke ligger i noen logisk avstand til der jeg bor eller der jeg handler andre ting. En slik butikk er Gutta på Haugen på St. Hanshaugen. Jeg vet jo at dette er en fenomenal butikk, og jeg har vært der noen ganger, men det er lenge siden, men besøk den hvis du får mulighet. 

Dette festbordet er laget av råvarer kjøpt over hele byen.

Jeg tar for meg strøk for strøk og begynner selvsagt med mitt eget nabolag, Frogner. 

Frogner

Fjelberg Fisk og Vilt

Oslos beste fiskebutikk. Her får du personlig service av den gamle skolen og fristelsene stå i kø når det kommer til fisk og skalldyr, men også røkelaks, gravlaks, skagenrøre og andre ferdige retter som lages på huset. Denne butikken er en instutisjon for frognerfolket og det er kanskje den eneste butikken folk fra denne siden av byen liker å stå i kø utenfor. Køen før jul er legendarisk og bilene som ulovlig står parkert halvveis på fortauet utenfor er verd sine millioner. 

Frogner Special

For nøyaktig  to år siden tok Jan-Arne Moen over de gamle lokalene til delikatessebutikken som har ligget i Bygdøy alle i alle år. Som nabo til Fjelberg sørger de for et blomstrende liv i gata mi. 

Frogner Special er et syn for guder. Du finner knapt en butikk med bedre utvalg av oster – og i sær norske oster. Du finner også utsøkte kjøttvarer i ferskvaredisken og de har nesten alltid franske vårkyllinger. De lager egne desserter og har de beste konfektene fra italienske Venchi og mye, mye mer. Hele butikken er et smykke og det skal godt gjøres å gå derfra uten å handle. 

Ege frukt

Grønnsaksbutikken i Thomas Heftyes gt har freshe grønnsaker og frukt, et godt utvalg friske urter, pasta, oliven og fetaost. Servet, som også skriver dikt står bak disken og deler rundhåndet av egen poesi og godt humør. 

Skafferiet

Dette er også et av de legendariske stedene på Frogner. Skafferiet var mye bedre før. Det må jeg bare si. Men jeg stikker innom når det er et og annet jeg trenger som pasta, urter, grønnsaker eller eksklusivt godteri. 

Briskeby

Ali og Edip

Juels 33

Juels 33 er og blir min favoritt. Ikke bare har de alt i hele verden (og hvis ikke så skaffer de det), men det aller viktigste med stedet er de som jobber der. Ali, Edip, Aylin og Akin er grunnen til at så mange finner veien til den koselige kolonialen i Skovveien. De flyttet et par kvartal i fjor og nå er de ennå mer synlige for folk som vil kjøpe rare ting som Cola med kaffesmak, bergamot, meksikansk mel til tortilla, miso, alkoholfrie drikker (stort utvalg), brød fra Ille Brød, røkelaks fra Fisk By K, norske oster, eksotiske krydder og mye mer. Les mer her

Skøyen/Hoff

Maschmanns Matmarked 

Butikken ligger på Skøyen og utvalget er formidabelt. Her finner du grønnsaker som kan være vanskelig å finne andre steder, fisk, skalldyr og kjøtt av beste kvalitet, fisk på boks fra Portugal og Spania, oster, spekemat, nybakt brød, hjemmebakt pizza, eksotiske ting på glass, krydder, trøfler… Ja, alt man kan kjøpe for penger og det er litt det som er problemet. Det koster å handle på Maschmanns og dessverre er det en butikk som er alt for dyr for meg å handle i. Har du penger bør du absolutt ta turen for det finnes knapt maken til butikk i Oslo. 

Lokal

På Harbitz torg på Hoff ligger den økologiske restauranten, kafeen og butikken Lokal. De har en imponerende ferskvaredisk med fisk og kjøtt samt et flott utvalg økologiske grønnsaker og matvarer. De baker eget brød og kaker også. Bydelen Hoff har aldri vært mye å skryte av. Jeg har vært der mye, for vi har familie som bor der. Men nå skjer det ting på Harbitz Torg i form av spisesteder og fristende butikker som Lokal. Få med deg søndagsbrunsjene deres når det blir mulig igjen. Det svinger!

Majorstuen

Fromagerie er det som er igjen av herlige Flâneur som lå på Briskeby (nå ligger frossenmatbutikken Picard der). Fromagerie har for så vidt ligget der en stund parallelt med butikken på Briskeby. Nå er det kun den lille butikken i Bogstadveien som er igjen. De har masse god ost og et lite, men godt utvalg ferskt kjøtt. Stor kunnskap samlet bak disken. 

Il Bolognese

De har butikk/kafe på Aker Brygge og ved Frognerparken (ved Colosseum). Her får du italienske spesialvarer, fersk pasta, god kaffe og kaker. 

Jacobs på Colosseum

Dagligvarebutikk med ekstra stort utvalg av fisk, kjøtt og spesialvarer som amerikanske bakeprodukter, krydder, øl og mineralvann, vaktelegg, andeegg osv. 

A. Nilsen

Fiskebutikken i en sidegate til Bogstadveien har et imponere utvalg sjømat og vilt. Servicen er ikke like imøtekommende som hos Fjelberg, men utvalget er større. Sist jeg var der kjøpte jeg sjøasparges (salturt) som jeg digger! 

Torshov

Strøm-Larsen

En institusjon på Torshov som faktisk hadde avdeling på Frogner i sin tid. Det dufter deilig som i en dansk slakterbutikk når du kommer inn i den delikate butikken. De kan vel skaffe det aller meste av kjøttvarer hvis du bestiller i forkant. Utvalget av pølser og pålegg er imponerende. 

Sentrum

Fiskeriet

På Youngstorget ligger fiskebutikken Fiskeriet som også har en uformell sjømatrestaurant som blant annet serverer en nydelig bacalao. Utvalget er veldig bra, fresht og fristende, men servicen er av og til diskutabel og til tider nedlatende. Jeg hadde gått her mye oftere hvis servicen hadde vært en annen for beliggenheten er praktisk hvis man handler i denne delen av byen, noe jeg gjør ofte pga det gode utvalget av asiatiske butikker. 

Scanasia

Rundt hjørnet for Fiskeriet, forbi HIMKOK og ned til Storgata ligger Scanasia. Denne asiatiske butikken har et godt utvalg ferske urter, blå søtpotet, en del kjøkkenutstyr og selvsagt masse sauser på glass og flasker.

A Food Market

Ah! En av favorittene gjennom mange, mange år. Avdelingen i Osterhaus gate har det beste utvalget av asiatiske varer sortert under land. Her finner du et godt utvalg av koreansk, japansk og generelle asiatiske matvarer. Lokalet er rent og oversiktlig og betjeningen er svært hjelpsomme. 

Jeg plukker alltid med meg noen flasker japansk yuzu-øl samt øl fra Vietnam eller Kina når jeg er innom. Stort utvalg urter, frossenvarer, ferdigretter fra eget kjøkken samt en egen slakterdisk som jeg ærlig talt ikke helt vet hvilke dager er åpen, for det varierer. 

Eko Market

Leter du etter polske og østeuropeiske varer er dette butikken. For et utvalg sylteagurker, sennep, pølser, søtsaker og mye, mye mer. 
Carlmeyers gt. Større avdeling ligger på Veitvet. 

Nor dagligvarer

Arabisk grønnsakshandler i Storgata med stort utvalg av nybakt brød, grønnsaker, krydder og ris. 

Neo Tokyo

Dette er et morsomt sted. Den japanske butikken i annen etasje på Arkaden selger japanske matvarer, masse japansk godteri blant annet rosa og grønn (jordbær og matcha) Kit Kat og rare drikker. Her får du også Kewpie majones, katsuobushi (bonito flakes) og mange typer Instant noodles. Du finner også japanske skåler og spisepinner samt masse annet som ikke er matrelatert.

Fersk fisk og skalldyr fra fiskebåtene på Rådhusbrygga i Oslo

Jeg liker å kjøpe reker rett fra fiskebåtene. Dette er også det eneste stedet i Oslo der man kan få råreker. Noen dager kommer de også inn med sjøkreps. Fisk er nesten alltid tilgjengelig, men bare for de som er raskt ute når båten starter salget klokken 07:00. Følg med på Facebook-gruppen “fersk fisk og skalldyr fra fiskebåtene på Rådhuskaia i Oslo” for å se hvilken båt som kommer inn med hvilken fangst. 

Grønland

Nøtteblanderen

Spesialbutikken ligger i Brugata og i Hegdehaugsveien. Her får du alt av nøtter, frø, sjokolade, krydder, tørket frukt, ris, te osv. Fantastisk flott butikk. Vi hadde en avdeling av Nøtteblanderen i Frognerveien en kort periode, men der var det dessverre vanskelig å få frognerfolk til å skjønne verdien av en slik spesialbutikk, så der har det nå kommet en Cutters. 

Norbygata Daggligvare

Butikken ligger på hjørnet av Norbygata og Tøyengata. Jeg digger denne butikken. Her snakker vi meter på meter med krydder, ris og mel fra India og Pakistan. De som jobber her er veldig imøtekommende og hjelpsomme. Grønnsaksavdelingen er ren og pen og utvalget av eksotiske varer fra India og Pakistan er enormt! Her får du røde gulrøtter, ferske karriblader, bitteragurker, guava og mye, mye mer. Slakteravdelingen i butikken drives av noen andre og de har blant annet skikkelig god kjøttdeig av lam. 

A Food Market avd Grønland

Altså. For en butikk. Denne er giganisk! Her finner du varer fra hele østen, midtøsten og India i oversiktlige hyller og områder. Det er rent og pent i butikken og slakteravdelingen har alltid gode varer. Ser du etter spesialmel for ekstra luftig bakst, så finner du det her. Alt av japanske, koreanske og andre asiatiske varer finner du også her. Butikken har også egen avdeling for hjemmelagde retter som man kan ta med. Butikken ligger i Lakkegata, like ved holdeplassen for 30 og 31-bussen, som er praktisk for meg. 

Tøyen/Grunerløkka/Vulkan

Vatan

I Herslebsgate ligger en tyrkisk butikk som har et vanvittig flott utvalg av ferske grønnsaker, fetaoster, oliven, nydelige urter, nybakt brød, Turkish delight, baklava, småkaker. Ja, alt som er godt. Ligger rett ved stoppestedet for buss 30. Perfekt for meg. 

Prøv de grillede olivenene og bazlama, tyrkisk brød som minner om focaccia – bare bedre!

Makwans

Slakterbutikken som ligger vegg-i-vegg med Vatan. Halalslaktet med et lekkert og stort utvalg av fersk kjøtt. Fantastisk service og fristende råvarer. 

Mathallen

Jeg er så glad for Mathallen og jeg er så glad for det går bra med både spisesteder og butikker som holder til der. Litt utskiftning av steder er normalt, men det er godt å se at favorittene fremdeles holder stand. 

Annis Pølsemakeri er Oslos beste slakter. Utvalget er sensasjonelt av både fersk kjøtt, pølser og pålegg. 

Vulkanfisk har alltid et særdeles fristende og ferskt utvalg av fisk og skalldyr. Her får du østers i mange kvaliteter (til og med norske stillehavsøsters), matjessild, bottarga, caviar, blekksprutblekk (til pasta eller bakst), sous vide blekksprut (som jeg elsker!) og ferdigretter. 

Galopin har byens beste anderilette. Ferdig snakka. Foruten denne delikatessen finner du franske oster, fransk spekemat, oliven, espelette-pepper (elsker dette pepperet), syltetøy, sjokolade og andre godsaker du vil kose deg med en kveld.

The Cupcake & Pie co. Jeg og min mann drar fra Frogner og hit for å kjøpe brød når vi har tid. De baker Oslos aller beste brød. Surdeigsbaguettene deres er så deilige og jeg klarer faktisk ikke å holde øynene åpne når jeg spiser det. Sorry, men jeg blir forflyttet rett til Frankrike bare jeg får en brødblings med godt smør og marmelade fra denne bakeren. De har fantastiske kaker også: Donuts luftige som bomull som ikke smaker smult (som er et stort problem med de aller fleste donut-stedene jeg vet om), små terter og smuldrepaier. Ah. De er helt magiske! 

Bondens marked

Nå har vi ikke kunnet handle på Bonden marked på lang tid, men når det blir mulig skal vi atter en gang kjøpe kjøtt fra favorittene Haugen Gardsmat og Heidal Landbruksprodukter, grønnsaker fra Korsvold Gård, andeegg fra Anne Karins snadder, kje fra Prestholt Geitestøl, plommegløgg fra Skott Gård og mye, mye mer.

Forrige

Smørtunge med sjøasparges

Pizzabonanza, del 3

Neste

18 kommentarer om “Disse butikkene handler jeg i”

 1. Deilig, liker også at du påpeker god- og dårlig sørvis:) Takk for dagens lille raske, og informative byvandring:) Ha en super dag! Vh Margit

  Svar
  • Takk, Margit! Så hyggelig at du likte guiden. Jeg har nødt til å være ærlig og man kan jo bare håpe på at dette kan være med til at butikkene blir mer bevisste på hvordan de er mot kundene sine. Ha en fin dag!
   Helle

   Svar
 2. Bor du i Oslo har du også tilgang på å kjøpe rett fra norske bønder via REKO-ringen. De har FB sider, og selger fisk, skalldyr, grønnsaker, ost, honning, kjøtt, vilt, mel, korn, frukt i årstiden for det. Topp opplegg!

  Svar
  • Stemmer det, Gro! Men fordi jeg ikke har prøvd det kan jeg heller ikke anbefale det. Har ikke bil og for meg er ikke Reko-ringen det mest praktiske i den formen den nå er.

   Svar
 3. På Vinderen har vi Vinderen Sjømat og Delikatesse…blir i godt humør av service og lykkelig mett av det vi tar med hjem.

  Svar
 4. Hei, dette var gøy, takk for tips!
  Amoi.no leverer hjem på døra fra flere av favorittene dine, for eksempel Annies og The Cupcake &. Pie Com. For oss som bor et stykke utenfor Ring 3, er dette et supert alternativ.

  Svar
 5. Du, dette var jo purt GULL, takk skal du ha! Endel kjenner jeg av navn, andre er helt nye. Skal jaffal gå på skattejakt pretty soon! Tenkte å kjøpe inn litt snodigheter til studenten min på den japanske sjappen. Hvem blir vel ikke happy for KitKat og en fin nudelbolle (hei nudelposer united)?

  Svar
 6. Kjempefin og nyttig oversikt, Helle. Jeg har også hatt stor glede av den italienske butikken «Smak av Italia» i Vulkan like ved Mathallen. De har pasta og sauser og oster og pølser og alt mulig av høy kvalitet – til latterlig lav pris. Hilsen Jon

  Svar
  • Den butikken er veldig fin. Dessverre har jeg aldri handlet der så jeg kan ikke anbefale den, men flott at du kom med tips, så kan folk lese anbefalingen din i kommentarfeltet. takk!

   Svar
 7. Denne var jo helt gull!! Mange godbiter jeg ikke visste om. Elsker bloggen din – bare så det er sagt. Ha en nydelig dag!

  Svar
 8. Hei! Vet du om en butikk i Oslo der jeg kan kjøpe glukosesirup /maissirup litt rimeligere enn på apotek?

  Svar

Legg igjen en kommentar