Annonse
champagne egg featured Vin

Deviled eggs til bobler

mai 11, 2017
L1160442 1080x720 - Deviled eggs til bobler

Vi går inn i en tid med mye bobler i glasset! Og bobler betyr gjerne fest og moro. Jeg elsker fest og moro – og bobler. Men jeg liker også en liten matbit i hånden hvis jeg skal drikke musserende vin.

Teaterdronningen Wenche Foss likte et kokt egg sammen med sin favorittchampagne. Selv liker jeg et deviled egg.

Dette er halve egg med spennende fyll. Du bruker eggeplommen fra egget til fyllet sammen med urter og majones, samt det andre du vil tilsette av smak.

L1160433 1080x720 - Deviled eggs til boblerMine deviled eggs består av majones, chili, estragon og sprøstekte krummer av pata negra spekeskinke. Disse eggene ser både lekre ut og smaker fantastisk. Dessuten passer de så godt til musserende vin og champagne.

Er det dette du skal serverer til 17. mai?

Deviled eggs

Beregn 2-3 halve egg per person.

6 medium store egg, kokt i 11 minutter, avkjølt og pillet.

L1160428 1080x720 - Deviled eggs til boblerSkjær eggene i to når de er avkjølte. Skrap eller klem eggeplommene forsiktig ut av de halve eggene. Ha dette over i en bolle. Spe med majones til du har en lett og kremete konsistens. Rør inn 1-2 ts dijonsennep, hakket chili og litt sitronsaft. Kjør dette med stavmikser til en glatt krem. Tilsett hakket estragon.

Spekeskinkeskiver steker du i panne eller ovn til de er sprø. Ha dem over i en blender og kjør dem til smuler.

Ha eggemiksen over i en sprøytepose og fyll eggehvitehulrommene. Strø deilige spekeskinkekrummer over rett før servering.

L1160438 - Deviled eggs til boblerEggekremene må sprøytes i eggene rett før servering. Det er viktig at disse er freshe og ferske.

Hva drikker man til da? Champagne er aldri feil og hvorfor ikke gå for rosa bobler?

Lanson Rose Label Brut Rosé  inneholder Pinot Noir 53%, Pinot Meunier 15%, Chardonnay 32%. Flasken er et syn i seg selv og den perfekte gaven å ta med på fest.

L1160422 1080x860 - Deviled eggs til boblerDenne duopakken med to småflasker champagne, Lanson Twinpack Black & Rose Label er også en flott gaveidé, men også en god idé hvis du vil dekke opp med kuvertflasker.

Black Label: Strågul med behagelige aromaer av modne epler, sitrus og toast. frisk, fruktig og fyldig champagne med lang ettersmak. Tørr.

Rose Label: Ren lakserosa farge og aromatisk duft av blomster og rød frukt. En frisk, harmonisk og meget velbalansert champagne.

Begge er perfekte til aperitif, men også til disse eggene.

L1160435 - Deviled eggs til boblerEn annen morsom miniflaske kommer fra Australia. Dunes & Greene Moscato inneholder kun 8,5 % alkohol og er en alkoholsvak musserende vin. Jeg synes denne var en utrolig bra match til eggene. Aromatisk vin med svak lakserosa farge.

Musserende eller perlende vin? Les om perlende vin her.

Eller kanskje du vil prøve Pét-nat? Les mer om det her.

L1160445 1080x720 - Deviled eggs til bobler

Deviled eggs og et glass champagne. To rette. Ingen feil.

 

Kanskje liker du disse også

Ingen Kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: