salat

Deilig salat som metter

mai 9, 2017

Skal jeg spise salat må den være fargerik og mette. Det synes jeg ofte en salat ikke gjør. Enten er det for mye salat eller så er innholdet helt uinteressant. Derfor lager jeg aller helst salaten min selv. I denne salaten har jeg faktisk masse ingredienser som metter slik at jeg slipper å bli sulten en halvtime etterpå. Den inneholder blant annet avokado, mandler, egg og tunfisk. Dette er mat som jeg kan jobbe timesvis etter å ha spist. Lett, mettende og fargerikt.

helleskitchen.org

 

Slik lager du min hverdagssalat:

Frisésalat

1 liten neve mandler, nøtter eller aller helst: flate, spanske mandler

1/4 smakspaprika (de lange, røde) i terninger

1 avokado i terninger

1 bit agurk i terninger

3-6 cherrytomater, delt i båter

1 kokt egg. Jeg kokte et stort egg i 11 minutter. Skrell det og del i fire båter.

Dressing:

1 liten boks kvalitetstunfisk. Hell av olje.

3 ss yoghurt naturell

1/4 sitron, saften

1/2 hvitløksfedd, finhakket

litt finhakket chili hvis du vil.

pepper og litt flaksalt

noen basilikumblader, grovhakket

Legg salatingrediensene på et fat. Legg eggebåter på og strø mandler/nøtter over. Bland dressingen og legg som klatter på salaten. Spis og nyt.

 

Kanskje liker du disse også

Ingen Kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: