Bo, spis og drikk i Antibes og Juan-les-Pins

Hvor begynner Antibes og hvor slutter Jan-les-Pins? Det er det egentlig mange som lurer på og derfor har man faktisk slått sammen de to tettstedene til et distrikt. Det heter nå Antibes/Juan-les-Pins.

Denne deilige halvøyen ligger mellom Nice og Cannes på den franske riviera.

Jeg har vært masse på rivieraen, men egentlig aldri sånn ordentlig i Antibes/Juan-les-Pins. Jeg har vært to ganger på Cap d’Antibes og luksushotellet der alle kjendisene bor på – Eden Roc. Ikke har jeg bodd her, men jeg har spist lunsj her samt solt meg her. (for det kan man på alle hoteller i området: Leie solseng til en formue, men da får du faktisk være her hele dagen). En gang møtte jeg til og med Pierce Brosnan på Eden Roc. Den gangen han var James Bond. Fikk bilde sammen med ham og alt. Men det er mange år siden nå.

Nå er jeg tilbake på pressetur og sjekker ut som mange hoteller som det er mulig å sjekke ut på fire dager. Jeg har laget en liten guide til overnattingssteder og prøvd å sette noen ord på hvem disse passer for.

Sol og strand midt i Antibes:
Royal Hotel Antibes
Dette deilige strandhotellet ligger utenfor gamlebyens murer, men i gåavstand til alt. Hotellet har egen strand med bra restaurant.
Hotellets restaurant styres av den italienske kjøkkensjefen Antonello Poli. Kjøkkenet er italiensk og sesongbasert der alt er hjemmelaget – til og med mozzarellaen. Frokostene er superfreshe og kan inntas ute på den flotte terrassen foran hotellet.

Kjøkkensjef på Royal Hotel Antibes, Antonello Poli.

Sørg for å bestille rom med havusikt og få med deg den flotte soloppgangen over Middelhavet.

Gode cocktails på AC Hotel Ambassadeur

Tilbaketrukket i Juan-les-Pins:
AC Hotel Ambassadeur Antibes- Juan les Pins

Hotellet er en del av Marriott-kjeden. Det ligger i bakken som fører til Antibes. Selv om hotellet ikke ligger ved stranden har de egen strand ikke langt unna. Restauranten på hotellet servere gode cocktails og tradisjonell, provensalsk mat. Jeg har ikke sett rommene, så de kan jeg ikke omtale.

La Clé de la Porte
La Clé de la Porte

Sjarmerende Bed & Breakfast midt i gamlebyen av Antibes: 

La Clé de la Porte

Vil du oppleve drømmen om Provence er dette stedet for deg. Den lille Bed & Breakfast’n ligger midt i gamlebyen av Antibes. Den drives av svenskene Johan og Sophia. Det lille hotellet ligger på et lite sjarmerende torg. Rommene er nostalgiske og personlige. Passer for den som vil ha det enkelt, men sjarmerende.

Bed & Breakfastet ligger rett ved det flotte markedet i Antibes. Les mer om det her.

Nostalgisk luksus: 

Belles Rives Hotel

Har du råd til det, skal du gjøre det. Dette Art Deco-hotellet som ligger på vei ut mot Cap d’Antibes er fantastisk! Jeg fikk gleden av å spise lunsj på deres vakre restaurant som ligger i vannkanten. Jeg kan nesten ikke huske å ha sittet på et vakrere sted og inntatt lunsj. Belles Rives Hotel har også egen strand og beach club.

Beste pris og mest moderne: 

Golden Tulip

Så ligger ikke dette hotellet ved vannet, men det er en slags resort og konferansehotell med sykt gode priser. Hotellet er helt nytt og interiøret er i skandinavisk stil. Hotellet ligger ti minutters kjøring fra Antibes, nærmere bestemt i pinjeskogen i Sophia Antipolis. Hvis du vil spare penger på å bo er dette hotellet jeg vil anbefale deg. De har et fantastisk bassengområde og eget spa. Cocktailsene som de lager i baren er fabelaktige og maten i restauranten er bedre enn mye dyrt jeg har spist rundt omkring  i området. Golden Tulip er sånn sett faktisk en destinasjon i seg selv. Ikke trenger du å betale for leie av solseng, som du må på de aller fleste hotellene inne i selve Antibes/Juan-les-Pins. Det kan komme opp i 25-40 euro per person per dag, bare så du er klar over det. Det er med til å fordyre en ferie betraktelig.

Rommene er supermoderne og har alle fasiliteter moderne mennesker trenger. Til og med musikk i dusjen hvis du har slått på tv’n.

Strandområdet på Garden Beach Hotel.

Strandhotell midt i Juan-les-Pins: 

Garden Beach Hotel
Dette hotellet stenger i november for å bli totalrenovert. Det ligger ved stranden inne i selve Juan-les-Pins. Noen av rommene er renoverte i skandinavisk stil og noen av suitene har den flotteste utsikten du kan tenke deg. De har egen strand og strandrestaurant. Som nevnt: De pusser opp fom november (i 18 måneder), men inntil da er de Open for Business.

Skandinavisk stil på noen av rommene.
Michelinrestauranten Les Pêcheurs på Cap d’Antibes Beach Hotel

Eksklusivt for den som vil være anonym: 
Cap d’Antibes Beach Hotel
Kjører du forbi vil du ikke i din villeste fantasi tro at det ligger et hotell her. Det kan se ut som en liten seilerklubb. Kanskje en restaurant. Ikke et hotell. Men det ligger et hotell her. Et meget eksklusivt et også. Det er kun 37 rom og det koster skjorta. Men til gjengjeld betaler du ikke for leie av solseng på stranden. Hotellet tilbyr egne skjønnhetsbehandlinger med lokale produkter og har både restaurant på stranden og michelinrestauranten Les Pêcheurs. Maten her er laget av lokale råvarer og fisken hentes hos fiskerne i nabobukten. Fresherer blir det liksom ikke.

Antoine Pierins glasskunst utenfor hotellet.

Den talentfulle glassblåseren, Antoine Pierini har utsmykket mye av dekoren utenfor og inne i hotellet. Da passet det jo bra at jeg tidligere på dagen hadde blåst glass sammen med Antoine. Her kan du se hans fantastiske atelier i Biot der han bor sammen hele sin familie:

Antoine Pierini
Helios Hotel sitt strandområde.

God pris midt i Juan-les-Pins: 

Hotel Hélios

Ved første øyekast er dette hotellet litt hummer og kanari. Resepsjonen, frokostrommet og baren er så retro at det nesten er kult. Det står ikke i stil til resten av hotellet, og især ikke de fabelaktige nyoppussede rommene i (igjen) skandinavisk stil.

Deilig fisk på Le Colombier.

De fleste rommene har verandaer ut mot sjøen eller byen. Hotellet har to strandrestauranter og strandområder der du kan leie solseng. Helios Plage er en finere restaurant, mens Le Colombier er en mer familievennlig restaurant med burgere og pizza. Super beliggenhet med utsikt utover turkist hav. 

Unik og chic: 

Hotel Mademoiselle

Denne lille snåle perlen inne i selve Juan-les-Pins er et fargefyrverkeri av et hotell. Unike rom med artig interiør, samt en deilig bakhave hvor man kan innta frokost. Du kan oppleve litt bråk fra bygatene da det ligger i en av byens gågater.

Chapelle de la Garoupe

Antibes/Juan-les-Pins har også aktiviteter som er gratis. Blant annet kan du se den fantastiske utsikten over begge byene fraChapelle de la Garoupe på Cap d’Antibes. Sørg for å ta en titt innom den flotte, maritime kirken.

Le Sentier du Littoral

Når du først er der ute kan jeg anbefale på det varmeste å ta en tur. Le Sentier du Littoral er en rundtur på ca 2-2 1/2 time der mesteparten av turen går langs kysten. Ta på gode gåsko og ta denne deilige turen.

Vakkert langs kysten.

Og etter en slik tur blir du sikkert tørst. da kan jeg tipse om et meget eksklusivt øl, laget i Antibes av kvinnen Solène Ronnaux-Baron. Hun står bak ølmerket B06 som kun selges på eksklusive utesteder og hoteller langs den franske riviera. B06 er et lite bryggeri og produserte i fjor kun 10.000 flasker. Målet i år er 15.000 -20.000 flasker. Hun lager tre typer øl og alle kommer i hvite aliminiumsflasker, noe som gjør produksjonen mer komplisert.

Blonde (Pale Ale) lages på to typer humle (fra USA og Sentral-Europa. Det lages som belgisk øl.

Blanche (hveteøl Antibes Style) lages på humle fra Japan og smaker litt yuzu-kokosaktig.

Ambrée (Amerikansk amber-øl) laget på røkt bygg og humle fra Vest-USA. Dette ølet vant gull-medalje under Concours International de Lyon 2017.

Solène Ronnaux-Baron

Solène lager også Limited Edition-øl i 1000 eksemplarer som selges eksklusivt på klubber og restauranter i området. Hun har alltid brygget øl og har hatt det som hobby i mange år. B06 har eksistert i et år og er en suksess. da hun bestemte seg for å brygge øl profesjonelt reiste hun på motorsykkel langs hele Route 66 i USA og stoppet innom alle mikrobryggerier på veien for å brygge. Nå har hun bryggeriet B06 i Antibes og hun gjør absolutt alt selv: Design, brygging, tapping og korking. Hun tilsetter ikke kullsyre i flasken. Hver flaske får sukker og gjør som igjen utvikler kullsyre.

Til info: Jeg har vært på pressetur med Antibes Juan-les-Pins Tourism. Jeg har betalt flybilletter selv.

Forrige

Tapenade, pate d’olive, socca og Pét-nat til maifesten

Deilig salat som metter

Neste

Legg igjen en kommentar