Det kommer an på utseendet

Jeg bodde på et mildt sagt lugubert og slitent hotell i Johannesburg et par netter i sommer på vei opp og ned fra Botswana. «Hotellet» lå et stykke i utkanten av det meste og jeg var nødt til å innta en middag der. Ikke bare var det -2 grader i byen den kvelden, men det var knapt nok plussgrader innendørs også. Med ullgenser, skjerf og jakke dristet jeg meg til matsalen. Her var det ingen middag å få for jeg hadde jo ikke forhåndsbooket… Hurra! Sulten og kald i et skikkelig høl av en forstad.

Men kjøkkendamen så fortvilelsen i øynene mine og lurte på om hun kunne få lov til å lage en toast til meg. Det kunne hun selvsagt gjerne gjøre, og slik ble det.

Toast er ikke verdens mest spennende mat, men hele tilværelsen rundt meg lysnet av synet av denne flotte presentasjonen. To stk deilige, smørstekte toast med ost og skinke, en liten salat og en erteblomst som pynt. Sammen med et glass sør-afrikanske rødvin ble dette et gourmetmåltid.
Ja, utseendet har mye å si, dere!

Forrige

Skal det være en kopp … eh… kaffe?

Provencalsk søndag

Neste

Legg igjen en kommentar