Denne vinen ble for sterk kost for Vinmonopolet

«Sorgasm» fra vinprodusent La Sorga (Antony Tortul ) er å regne som en klassiker i naturvinverdenen. Da vinen skulle slippes i Norge for et par uker siden ble den stoppet før den kom i hyllene på Vinmonopolet. Hva skjedde?

– Det er riktig at denne er foreløpig stoppet for bestilling og salg, på grunn av mulig brudd på Markedsføringsloven, sier Trond Erling Pettersen, kategorisjef ved Vinmonopolet.

– Våre jurister har vurdert etiketten til å være i strid med markedsføringsloven.
Vinen er derfor returnert til grossist, og stoppet for salg i våre butikker og i nettbutikken, forklarer Pettersen og henviser til paragrafen som gjelder for gjeldene sak:
Markedsføringsloven § 2 1. ledd sier: «Markedsføring må ikke stride mot god markedsføringsskikk. Ved vurderingen legges det vekt på om markedsføringen krenker allmenne etikk- og moraloppfatninger, eller om det tas i bruk støtende virkemidler»

La Sorgas vin «Sorgasme» er en ettertraktet vare hos mange av Norges naturvinelskere. Hva skjer med flaskene som er tatt inn til landet?

– Jeg har ikke lyst og kommentere den norske lov. Regler er regler, og så kan man synes det man vil om akkurat det.  Det er kjedelig for de som har gledet seg til at kjøpe denne vinen, sier danske John Sonnichsen som importerer La Sorgas viner under firmanavn Vin John.

– Med henhold til flaskene så bli de sendt i retur til distributør og solgt til restauranter rundt om i landet, forteller vinimportøren.

Hva med å sensurere etikettene for hånd, John?
– Ja, kanskje det. Det har jeg faktisk ikke undersøkt. Men omkostningene vil nok bli ganske høy tror jeg, så jeg velger og la det ligge inntil videre, svarer John Sonnichsen.

Forrige

Fried chicken southern style med boom boom sauce

To kule ketchuper som du lett lager selv

Neste

5 kommentarer om “Denne vinen ble for sterk kost for Vinmonopolet”

  1. Hvaillverden? Er det plutselig 1952 igjen? Som feminist klarer jeg virkelig ikke se dette som noe annet enn humoristisk.

    Svar

Legg igjen en kommentar