To kule ketchuper som du lett lager selv

For et par uker siden hadde jeg besøk av «Matkontrollen» på TV2 der jeg laget et par forskjellige ketchuper. En vanlig tomatketchup og en ananasketchup. I kveld går programmet på tv.

Hilde Ranheim fra Mastiff

Nå kan du lage disse ketchupene selv. Det er utrolig enkelt og det går fort. Det endelige resultatet kan du bruke på pølser, koteletter, kyllingbryst eller på fremdastacoen. Ananasketchupen er skikkelig kul! Tomatketchupen er en deilig versjon av den du kjenner fra butikken.

Tomatketchup

Du trenger:
6 store klasetomater eller en pakke mindre klasetomater grovhakket, fjern frø
1 fedd hvitløk
1 ts grovhakket ingefær
4 ss honning
4 ss sukker
1 dl eplesidereddik
Litt salt

I en gryte tilsetter du sukker, honning og eddik. La dette koke opp slik at sukkeret smelter. Tilsett tomatene, hvitløk og ingefær. Senk temperaturen til litt. La stå i ca 15-20 minutter med lokk halvveis på til konsistensen er klissete. Ta frem stavmikseren og kjør til en fin saus. Salt og smak til med mer eddik. Kjøl ned og ha på spruteflaske.
Vil du ha litt hete til ketchupen din, tilsetter du chili fra starten.

Ananasketchup

1/2 moden ananas. Fjern stammen. Skjær kjøttet i små terninger
1 s grovhakket ingefær
1 liten remse sitronskall (kun det gule)
1/2 rød chili (eller etter smak)
1 dl eplecidereddik
4 ss honning
4 ss sukker

Del ananasen. Kok opp eddik, sukker og honning til sukkeret løser seg opp. Tilsett ananans, ingefær, chili og sitronremse. La dette småkoke i ca 15-20 minutter delvis under lokk til frukten er gjennomkokt og glinsende. Kjør alt til en fin saus med en stavmikser. Kjøl ned. Nydelig tilbehør til hotte pølser, kylling, taco, and og svinekjøtt.

Forrige

Denne vinen ble for sterk kost for Vinmonopolet

Så enkelt langtidssteker du ytrefilet av svin

Neste

Legg igjen en kommentar