Deilige drinker i sommervarmen

Man skal passe litt på med alkohol i sommervarmen. Trenden går mot mer alkohollette viner og drinker – og det er jeg veldig for. Jeg vil nyte de lange sommerkveldene og ikke måtte tøfle i seng tidlig. Enig?
Her blir det lite Negroni og Dry Martini, for å si det sånn.

Jeg har laget et knippe drinker som jeg håper du vil prøve i sommer.

Luxardo limoncello. Du kommer langt med en flaske limoncello i skapet. God med isbiter eller i en drink med prosecco.

Limoncello med prosecco og is

4 cl Luxardo limoncello
10 cl prosecco
10 cl boblevann
Is
Sitronskiver


Champagne og frukt
Du trenger ikke mye for å lage en deilig drink. Bruker du en champagne som er laget for å ha isbiter i kan du fylle på med masse isbiter og blandet, frisk frukt og vips har du en deilig sommerdrink.

Moet & Chandon Ice Imperial (den er laget for å kunne blandes med isbiter)
Isbiter
Blandet frukt og agurk

Luxardo Maraschino Originale er en klassisk likør som brukes i mange kjente cocktails.

Kirsebær og tonic
Luxardo Maraschino Originale er en klassisk likør med smak av kirsebær. Den er vanlig å bruke i cocktails som The Martinez, Screwdriver, Aviation og Hanky Panky. Men den fungerer også utmerket blandet med taonic. Det samme kan du prøve med tørr sherry i en She & T.

15 cl tonic
4 cl Luxardo Maraschino Originale
isbiter
moreller
lime eller sitron i skiver

Fresita er musserende fruktvin som jeg var skikkelig skeptisk til. Men jeg må trekke det tilbake. Jeg liker faktisk dette, hvis de serveres med nok isbiter og frukt.

Fresita med jordbær er laget med ekte jordbær.
Du trenger bare isbiter og frukt, og gjerne en kvist mynte, og så har du en frisk sommerdrink. Bruk modne jordbær som du skjærer i skiver. Sitron eller appelsin er også godt og setter litt farge til drinken.

Fresita med blåbær og bringebær er bedre, etter min smak. Den er også laget med ekte bær og den smaker nydelig med nok is og bær i. Jeg bruker appelsinskiver, sitronskiver (for å få inn litt friskhet), moreller og bringebær i denne drinken.

Og så må man jo selvsagt ikke glemme den gamle, gode Aperol Spritz’n. Den går ikke av moten. Klikk deg inn her og få oppskrift på 7 varianter av trenddrinken.

God sommer! Det kommer mer drinker på HellesKitchen i sommer. Nå tar jeg ferie, men følg meg gjerne på instagram @helleskitchen

Forrige

Biella – vinområdet i Piemonte som reiste seg fra døden

Lag Nadine Levy Redzepis enkle koserett

Neste

Legg igjen en kommentar