Confit de canard

Ah! Andelår nedlagt i eget fett! Det høres kanskje litt i overkant ut, men det er bare helt fantastisk. Dette er noe av det beste jeg kan få. Det er lett å lage selv, men ferdige lår er å få kjøpe ferske i butikken fra flere norske leverandører.
Skulle du lage det selv, er fremgangsmåten slik:

Andelår gnis inn med salt og litt sukker over natten. Skyll av og tørk godt med papir. Varm en kjele ande/gåsefett. (dette får du kjøpt på glass på større supermarkeder, men det koster en del). Legg noen båter hvitløk og krydderkvaster, samt et par laurbær i gryta. Kok andelårene til de er møre, og kjøttet løsner fra beina.
Sett på grillen og sett lårene i ovnen for å få en sprø overflate.

Men kjøper du ferdig confiterte andelår, varmer du dem bare under grillen i ovnen. Det skal sies at jeg kjøper med meg bokser med confit de canard når jeg er på ferie i Frankrike. De ligger, uten tilsettningsstoffer i hermetikkbokser sammen herlig andefett. Fettet kan man trygt bruke til å steke poteter i. Det smaker vanittig godt.

Tilbehør til confit de canard:
Hvite bønner er supert følge. Enten kan du legge bønner i bløt over natten og koke dem møre, eller du kan kjøpe bokser som er ferdig kokte.

Uansett er det godt å mykne en halv finhakket løk, 2 fedd hvitløk, masse rosmarin, salt og pepper, 1/2 ts paprikapulver og litt andefett (olivenolje). La dette surre på lav varme ca 10 minutter. Ovnsbakte tomater er også snadder.

… og så må det en Côtes du Rhône til:-)

Forrige

Gresk salat

Kongelig champagnecocktail

Neste

Legg igjen en kommentar