Cocktailmoro i Berlin

Den siste uken har det handlet om World Class og Berlin for min del. Jeg har vært til stede for å følge den norske bartenderen Jonas Junge og resten av de 55 internasjonale bartenderene konkurrerer i verdens største bartenderkonkurranse.

Jeg skrev om de første dagene her og hvordan det gikk med Jonas. Dessverre gikk han ikke videre til topp 20. Det gjorde ikke svenske Emil Hed heller. Men danske Michael Hajiyiannis gikk videre, men røyk ut da topp fire ble annonsert.

Michael kom på en 9. plass i årets World Class. Han vant også prisen for beste cocktail i oppgaven «Flavours of a Nation»

De fire siste finalistene som siste dag skulle konkurrere i tre forskejllige oppgaver var  Gökhan Kuşoğlu fra Tyrkia, Orlando Marzo fra Australia, Laura Newman fra USA og Daniel Warren fra UK.

Før finalen som fant sted på trendy E-werk i Berlin fikk jeg mulighet til å besøke verdens aller største barmesse BCB som startet mandag denne uken. Der fikk jeg foruten å gjøre et par veldig spennende intervjuer, også sagt hei til Lille-Norge. Ja, messen var pakket av nordmenn som jobbet for forskjellige produsenter.

Verdens 19. beste bar –Himkok var representert.
Alex Kratena, Jon Fredrik Skauge og Monica Berg stod på stand for Arcus.
James Greig på jobb for Bacardi.
Norges beste bartender, Jonas Junge, samboeren Anna og bartender Monica Berg.
Sam Millin fra Taptails. I år lanserte de en Co-Lab-serie der de tar de beste drinkene fra de beste barene og gjør dem tilgjengelig for bruk i alle barer. Bartenderne som var med på prosjektet var Alex Kratena, Monica Berg, og Moe Aljaff.
Skjønne Anne Maurseth fra «Andre til høyre» jobbet for Monkey 47 under BCB.
Tilbake til «Global World Class Bartender of the Year» 2018

Finalen i World Class foregikk mandag kveld og de fire finalistene ble pushet til det maksimale i tre krevende oppgaver.

Vinner av World Class 2018, Orlando Marzo fra Australia, med Johanna Dalley, Global Director for World Class Foto: Helle Øder Valebrokk

Australske Orlando Marzo stakk av med den gjeve tittelen «Global World Class Bartender of the Year» 2018. 

Takk for nå, Berlin!

Resten av kvelden gikk med til å synge karaoke, hvis du lurte. Gøy!

Takk for nå, World Class.

Frister det med en Berlin-tur? Her er min ultimate guide til Berlin.

Jeg ble invitert til dette eventet. Jeg endte også opp med å levere pressemelding og bilder til World Class etter eventet. 

Forrige

Lær å bake Hönökaka

Cocktails i skogen og en ekte saunaopplevelse

Neste

Legg igjen en kommentar