Cocktaillunsj på Gucci Giardino 25

Firenze er byen der motemerket Gucci ble grunnlagt i 1921. Gucci Giardino 25 på Piazza della Signoria er en bar og café som serverer alt fra kaffe, bakverk, lekre lunsjretter og fantastiske cocktails. Ja, det er motemerket Gucci som står bak baren og stedet ligger rett overfor Gucci Osteria, der en av Italias aller beste kokker, Massimo Bottura står for det kulinariske. Jeg har spist på hans tre-stjerners restaurant Osteria Francescana i Modena, men ikke på Osteriaen i Firenze. Det jeg dog har gjort er å prøve en del av rettene på barmenyen samt drukket matchende cocktails til. Det synes jeg du også bør prøve.

Jeg har drukket en del cocktails. Jeg har fulgt verdens beste bartendere i ca ti år gjennom forskjellige globale konkurranser (f.eks Bacardi Legacy og World Class) og jeg er også av og til dommer i forskjellige cocktailkonkurranser (Italicus, Negroni, Bacardy Legacy, Margarita…) Det er mye talent der ute. Vi er også heldige i Oslo og ha to barer på topp 100 i The World’s 50 Best Bars 2023. Himkok ligger på en imponerende 10. plass, mens Svanen er nykommer og ligger på en stolt 84. plass.

Bartender Martina Bonci er bar manager og ansvarlig for cocktailmenyen på Gucci Giardino 25. Jeg får servert fire retter med tilhørende cocktails til tre av dem. Og før jeg går får jeg også selvsagt prøvd deres legendariske Negroni. Mer om den her.

Det er sjelden man får en cocktailparing som virkelig er verdt å rope høyt om. Dette er en av disse spesielle anledningene. Cocktailsene er så gjennomtenkte og velkomponerte og skifter smaksprofil under retten. Og det er ikke tilfeldig, men nøye planlagt. Det kan være kjedelig å drikke cocktails til mat. Det blir fort uspennende. Men når man får en cocktail som kler maten og til og med utfyller retten på best mulig måte, er det en sann fest.

Gucci Giardino 25 er en liten, men koselig bar/kafé. De har få plasser innendørs, men stor uteservering der det er koselig å sitte på en varm sommerdag.

Her kommer et utvalg av retter og matchende cocktails som finnes på menyen på Gucci Giardino 25.

Chi si ferma è perduto

Chi si ferma è perduto: Casamigos Bianco Tequila, Italicus Rosolio Bergamot, Ancho Reyes Verde, mint. lemon. Denne cocktailen med spirulina på siden serveres med ansjoser fra Cantabria (de beste!) på ristet hjemmelaget brød med masse smør. Den beste kombinasjonen. Cocktailen er en perfekt match til den salte fisken. Spirulinaen på kanten tar opp det maritime i ansjosen.

Elisir di lungavita

Elisir di lungavita: Chartreuse verde, Chartreuse Gialla, Gin Tanqueray ten, kiwi, lemon, basil.
Rett: Just say… cheviche: Reker, quinoa, pasjonsfrukt. En syrlig og delikat skål med ceviche servert i Guccis lekre porselen. Jeg vil påstå at du trenger cocktailen til denne retten for å balansere syren som river godt i munnhulen. Cocktailen er aromatisk og lett herbal. Den er særdeles velbalansert og sitter som et skudd til maten.

Queen Bee

Queen Bee: Michter’s Bourbon infusert med banan, Altamura vodka infusert med mango, Propolis i alkoholløsning , villblomsthonning, sitronsaft , milk washed ananasyoghurt. Drinken symboliserer livet i baren rundt bartender Martina Bonci. Som i en summende bikube.
Rett: Black kale and scampi spaghetti. Duft av solkyss midt i Toscana. Vakker okergul rett som ser ut som Medusas hår. Bipollen i cocktailen kommer godt frem i kombinasjon med retten. De søte rekene og den salte pastaen passer godt til den syrlige drinken. Martina har jobbet tett med kjøkkenet når hun har utviklet drinkene og vis a versa.

Til dessert spiser jeg Maya cake – et lekket bananbrød med Zacapa rom, sjokolade og hasselnøtter. Til dette drikker jeg kaffe. Ja, for de har altså kaffe her også. man må ikke drikke drinker. Men jeg vil så absolutt anbefale deg å prøve en eller flere cocktails.

«Mémoire di Negroni»

Siste cocktail jeg må smake på er deres legendariske Negroni som jeg har skrevet om tidligere.

Les mer: Negroni Week i Firenze

«Mémoire di Negroni» er laget med White bitter Luxardo, Martini Riserva Ambrato, Peter in Florence gin, Yuzu Sake, Bitter Truth Grapefruit og Butterfly Flower. Bartender Lorenzo Laratro mikset denne lekre, fiolette cocktailen til meg. Den var helt perfekt.

Guccimuseet ligger rett ved Gucci Osteria i Palazzo della Mercanzia. Jeg har vært ei Gucci-jente hele mitt voksne liv og for meg var det en stor opplevelse å besøke museet som rommer etasjer med ikoniske antrekk og vesker samt en helt eksklusiv butikk med helt spesielle varer utvalgt for butikken i det som kalles Gucci Garden.Gid man hadde en koffert full av penger. Jeg hadde gått amok.
Man kan kjøpe billett til museet, mens inngang til butikken er gratis.

Forrige

Louisiana cuisine

Formidabel dim sum i London

Neste

3 kommentarer om “Cocktaillunsj på Gucci Giardino 25”

Legg igjen en kommentar