Chili con carne med bakte egg

Ingenting slår en deilig chili con carne som har stått og kost seg i timesvis i gryta. Min vri på retten er å bake den i ovnen de siste 10 minuttene sammen med et par egg. Når eggene har satt seg har du verdens mest kremete egg som blander seg deilig med den sterke og herlige retten. Du kan selvsagt droppe eggene, men jeg vil anbefale deg å prøve det. Ta et egg per person.

Evt. kan du ha dette som en deilig og lat reste-søndagsfrokost.

Slik lager du min chili con carne:

Finhakk 1 stor, gul løk

Finhakk 4-5 ferske hvitløksfedd

Grovhakk 100 g røkt bacon av god kvalitet

Bland sammen krydder:

1 ss flaksalt, 1 ts sort pepper, 2 ss søtt paprikapulver, 1 ts røkt paprikapulver, 1/4 spisskummin, 1 stjerneanis, 1/2 kanelstang.

I en gryte svitsjer du løk i 3 ss olivenolje. Sørg for at løken blir myk, ikke brent. Så tilsetter du krydderne og blander godt. Skru ned varmen til medium. Tilsett bacon og kjøttdeig. Bruk 500 g til 3-4 personer. Rør godt slik at kjøttdeigen blander seg godt med krydder, løk og bacon. La kjøttet få litt farge. Så tilsetter du hvitløk og 1 rød paprika som du har skåret i tykke strimler. Bruker du en av de lange smakspaprikaene holder det med en, men bruker du de vanlige paprikaene, ville jeg ha brukt 2 stk. Hell over 1 glass rødvin og kok opp. Så tilsetter du 2 bokser hakkede tomater og 4 laurbærblader.

En chili må ha chili. Hvor mye tåler du? Hakk opp ønsket mengde og smak til underveis om du trenger mer. Du kan justere heten med chilipulver.

Ok, nå er det på tide å la chilien passe seg selv. La den stå et par timer med lokk på. Temperaturen skal være medium minus. Etter et par timer smaker du til om du synes den trenger mer chili eller salt. Fjerne stjerneanis og kanelstang.

Så tilsetter du retten bønner. Velg bønner du liker og la de ferdigkokte bønnene koke sammen retten noen minutter. Ha chillien over i en ildfast form og lag groper med en skje. Knekk noen egg ned i gropene og sett gryten i ovnen på høy temperatur til eggene har satt seg.

Dryss litt finhakket bladpersille over.

Server med godt brød til eller bare som den er.

Forrige

Søndagslunsj på gastropub

Lun salat med sprøtt kyllingskinn

Neste

Legg igjen en kommentar