Buns med ribbe, rødkålslaw, chilisaus og syltet agurk

Jula fortsetter hos HellesKitchen og rett nummer 4 i årets julemat-streetfood er en bun med langstekt ribbe, rødkålslaw og syltet agurk. Dette er den perfekte maten å lage av ribberestene – og ikke minst spennende!

Tidligere denne julekvelden i oktober har jeg servert: hjemmegravet laks med sitronkrem, lammetaco med alt og medisterboller med epleketchup. Oppskriftene får du ved å trykke på navnene.

Tilbake til denne oppskriften.

Ribben:

Ribben langstekes i ovnen på 110 grader i 6 timer (under folie eller i en ildfast form med lok). Tilsett 1/2 løk i kløfter og et par hvitløksfedd, samt 1 dl vann. Ribben krydrer du med masse salt, pepper og paprika. Ta av lokket etter 6 timer. Så vrenger du opp temperaturen til 220 grader til svoren begynner å røre på seg og vil springe i taket. Når dette begyner å skje, skrur du på grillen. Nå må du følge med, for nå dannes den deilige svoren som du skal kose deg med.

Avkjøl og skjær i stykker.

Buns lager du etter denne fantastiske oppskriften her. En garantert suksess.

Chilisaus:

Koreansk chilisaus lager du enkelt ved å bruke et par spiseskjeer koreansk chilipaste og blande det med revet ingefær og presset hvitløk, samt et par dråper sesamolje. Den er kraftig på smak, men så god!

L1170839

Rødkålslaw:

Skjær så tynne skiver som mulig av rødkål. Skjær små terninger av eple og bland dette med noen skjeer majones, sitronsaft og salt og pepper.

Syltet agurk kan du kjøpe eller lage selv ved å lage en lake med salt/sukker/eddik og vann og legge strimler av agurk i blandingen noen timer.

Server disse små herlighetene med en bacon-infusert Old Fashioned og sprø ribbesvor.

Ribbbebuns med bacon-infusers old Fashioned cocktail
Ribbbebuns med bacon-infusers old Fashioned cocktail

 

Forrige

Julefrokost på ærverdige Schønnemann

Danske brunekaker med en moderne vri

Neste

Legg igjen en kommentar