Bruschetta på italiensk

Sorry all Italia-spam, men jeg er fremdeles helt «der», hvis du skjønner.
Jeg elsker italiensk mat. Maten er enkel og du kan ikke lure deg unna med å bruke dårlige råvarer. Jeg liker slik «gjennomsiktig» matlaging.

Bruschetta ble det en del av på turen til Italia denne gangen også. Du får det ofte som aperitivo, gratis til drinken du bestiller , men også et fast innslag på menyene på mange restauranter.

Den aller mest vanlige er tomatbruscettaen. Og her er det så lett å gå i fella. Er den feil blandet smaker det bare tomat. Er den blandet perfekt smaker den himmelsk.

Hva gjør en bruschetta til en himmelsk bruschetta?
Nummer en: Godt brød. Brødet må ikke være for grovt. Det må ristes eller grilles, men ikke til kavring. Brødet må være varmt ved servering og gjerne ha noen dråper virkelig god olivenolje på seg.

Nummer to: Tomatene. De må være modne og ha masse smak. I Norge smaker ikke de store tomatene så mye, så gå heller for små grentomater, gjerne mini-plommetomater. Se hva de har tilgjengelig i butikken din. Tomatene betyr alt, så ikke kjøp hva som helst.

Nummer tre: Riktig krydring. Den perfekte balansen av salt og pepper er viktig. Jeg bruker flaksalt for det smaker godt samt nykvernet, sort pepper.

Nummer fire: God olivenolje. Ikke bruk den som har stått i sollyset i flere år. Bruk god, olivenolje, og gjerne extra virgin som smaker godt og friskt. Ja, det koster litt, men det er det verdt.

Slik lager du den perfekte tomatbruschetta:

Skjær tomatene i fire-seks biter. Ha dem i en bolle. Dryss litt flaksalt og pepper over. Bland. La stå et par minutter og hell så av overflødig væske som dannes når saltet har trukket ut væske fra tomatene. Hell litt olivenolje over og bland. Du skal bruke nok olje til at tomatene skinner, men ikke så mye at de ligger i en dam av olje.
Rist skivene av brød. Ha noen dråper god olivenolje over skivene.
Spre tomater over skivene og server.

Liker du urter kan du tilsette frisk basilikum, salvie, persille eller oregano.

Forrige

Kylling med kantareller

Høstens beste potetsalat med egg og bacon

Neste

4 kommentarer om “Bruschetta på italiensk”

  • Ikke sant? Det er fort gjort å la den gå i glemmeboken, men så hyggelig å hente frem igjen. Og så er det jo så enkelt:) Nyt!

   Svar
 1. Men hvitløk da, Helle? 🙂 Hører ikke det med? Jeg gnir alltid de rista brødskivene inn med litt hvitløk før jeg legger på tomat og topper med basilikum. Bruschetta er bare så godt!

  Svar
  • Hei du! Ikke på min bruschetta. Men på en pan con tomate er det et must. Men her er det bare å gjør som man vil:)

   Svar

Legg igjen en kommentar