Bakte løk – herlig tilbehør til påskemiddagen eller som en egen rett

Et minne fra min oppvekst er bakte løk. Vi pleide å pakke dem inn i aliminiumsfolie og legge dem i glørne på grillen og servere dem til helgrillet indrefilet av okse. Dette er perfekt å gjøre på hytta nå i påsken. Du legger dem rett og slett i glørne i peisen.

Jeg lager dem i stekeovnen hjemme. Og det eneste jeg gjør er å legge hele løk med skall og alt i en ildfast form. Jeg setter dem i ovnen på 180 grader. Når du ser at enden begynner å tyte ut av skallet, er de ferdige. Jeg brukte banansjalottløk, men vanlige løk går helt fint. Men ikke velg de største, for da tar steketiden så lang tid. Beregn en liten time i ovnen. Det kommer litt an på størrelsen. Klem på skallet etter 40 minutter. Kjennes innholdet «skrumpet» ut, er løken ferdig.

Konsistensen på løken er nå myk, søt og aldeles vidundelig!

Rett før servering tar du frem en skarp kniv og snitter opp skallet. Jeg synes det er flott å presentere dem slik. Rustikt og kult.

Prøv de bakte løkene som tilbehør til kjøtt eller helt alene som en forrett med en klatt kryddersmør på toppen. Akkurat som en bakt potet.

L1090238
Deilige bakte løk er perfekt tilbehør til oksekjøtt.
Forrige

En matnerds paradis

17 fristende lammeretter til påske

Neste

Legg igjen en kommentar