Bakt gresskarpuré

Flaskegresskar, også kjent som butternut squash er en fantastisk grønnsak. Du får dem i grønnsaksbutikker over hele Oslo, og sikkert på mindre steder også.

Da jeg jobbet ved et naturreservat i Botswana sist sommer, besto kosten daglig av disse flaskegresskarene. De er mettende og kan erstatte kjøtt i en vegetarrett. Vi brukte dem mest skåret i terninger og langkokt i gryter.
Gresskarene kan bakes, stekes i terninger, kokes eller moses.
Jeg liker å bake dem noen timer i ovnen sammen vanilje, pepper og salt, for så å mose dem til glatt puré. Puréen kan brukes til all slags kjøtt og hvit fisk. Men puréen kan også brukes til bakverk. F.eks som fyll i en pai.

flaskegresskar

 

Skjær gresskaret på langs og ta ut kjernehuset. Ta vare på frøene, for de er fantastiske å bruke som snacks etter å ha blitt ristet i pannen.

 

Hell over litt olivenolje og dryss litt salt og pepper på hver halvdel. En vaniljestang deles på langs og i fire deler og legges på gresskaret. Sett i ovn på 150 grader i to timer.

 

Ferdige gresskar. Bruk en skje og scoop ut fruktkjøttet. Kast vaniljestengene. Kjør fruktkjøttet i en blender sammen 2 ss meierismør og 1 dl kremfløte. Kjør det til en silkeglatt puré.

 

 

 

 

 

Forrige

Fløtepudding med klementinsaus

Video: Se hvordan du steker kjøtt perfekt

Neste

Legg igjen en kommentar