BACOA – Barcelonas beste burgerbar

Burgertrenden er over oss og det er mange burgersteder som er veldig, veldig bra. Men det er også mange steder som serverer sørgelig, dårlige burgere. De gidder ikke jeg å konsentrere meg om, for jeg er opptatt av de gode. Jeg har tidligere skrevet om gode burgersteder i Oslo (Munchies, Illegal burger og Burger bar) og London (Baron og Q on the roof). Barcelona har også en utrolig bra burgerbar. Den heter BACOA. Dette er et skikkelig gourmet-burgersted. Enkelt interiør, men effektiv service og nydelig mat. Her får du utdelt en lapp hvor du skal fylle inn det du skal ha. Du krysser av for om du vil ha oksekjøtt av beste kvalitet fra sertifiserte gårder i Spania, eller om du vil ha økologisk oksekjøtt fra Pyneneene. Du kan også velge kvalitetssvin, kylling eller vegetar. Av okseburgere kan du velge syv forskjellige burgere. De er alle på 200 gram. Du kan velge mellom vanlig burgerbrød, ingen brød eller glutenfritt. Alle brød er hjemmelaget. Du har valget mellom fire forskjellige potetretter: French fries, rustikke poteter, kokte poteter med alioli eller patatas bravas, som er typisk katalansk. Alt hos BACOA er hjemmelaget. Alle sausene, majonesene og sennepen er laget friskt fra bunnen av. Det er et ekstra pluss. Ingen varer har vært frosset. Alt er ferskt. Dessuten er alt av plastbestikk og plastglass ikke laget av plast, men av miljøvennlig, nedbrytbar mais.

BACOA
BACOA. Du fyller inn skjema og betaler i kassen.

BACOA har tre avdelinger. Hovedburgerbaren BACOA ligger i Ronda de la Universitat 31, rett bak Placa Catalunya. Little BACOA ligger i El Born, C/Colomines 2, rett bak Santa Catarina-markedet. Den siste heter KIOSKO og ligger i Marquès de l’Argentera, 1 bis, rett over gaten for Franca stasjonsbygg.

Populært sted. Det skjønner jeg godt!
Populært sted. Det skjønner jeg godt!
Alt er hjemmelaget og "plastbegerene" er ikke laget av plast.
Alt er hjemmelaget og «plastbegerene» er ikke laget av plast.

Burgerene er helt fantastiske, saftige og perfekt grillet. Jeg valgte en BACOA-burger med røkt bacon, Manchego-ost, Cheddarost, sylteagurker og husets sterke sennep.

Skal du til Barcelona, må du stikke innom for en kvalitetsburger på BACOA.

Fasaden.
Fasaden.
Forrige

Tre alkohol-lette sommerdrinker

Morell-G&T

Neste

Legg igjen en kommentar