Asparges med vinaigrette

Aspargessesongen er i gang, men de norske er dyre. 150 kr for en bunt med asparges fra Hvasser synes jeg er drøyt. Vent noen uker, så faller prisen. I mellomtiden kan vi kose oss med asparges fra EU.
Asparges er genialt følge til røkelaks, spekeskinke, i salat eller dynket i en deilig hollandaisesaus. Dette er ganske tradisjonelt. Men har du noen gang prøvd nykokte asparges med urtevinaigrette?
Jeg lagde en i går med stort hell.

Slik lager du den:

Finhakk 2 ss bladpersille

press 1 fedd fersk hvitløk

skjær en vårløk i tynne skiver

1/2 rød chili skjæres i skiver

6-7 sorte oliven (velg de med stein for de har masse smak) grovhakkes

Bland dette i en bolle og tilsett en klype flaksalt, saft fra 1/2 sitron og 6-7 ss god olivenolje. la stå på benken i 1 time for at alle smakene skal blande seg.

Dressing til asparges
Dressing til asparges

Så koker du en stor kjele med vann tilsatt salt. Ta en og en asparges og knekk av den trevlete delen. Du tar aspargesen mellom begge hendene og bøyer den forsiktig. Den skal knekke naturlig litt nedenfor halvdelen. Den øverste delen (den med busken) skal brukes. Kok aspargesen i maks 3 minutter og ha dem kjapt over i iskaldt vann. Dette er for å slutte kokeprosessen og for å beholde den flotte grønnfargen.
Dander asparges på et fat og med en skje fordeler du vinaigretten over aspargesen. Skulle du ha et par-tre vaktelegg i huset, er dette tiden å bruke dem på. Kok dem i tre minutter, kjøl dem ned, skrell dem og del dem i to. Perfekt tilbehør til denne superdeilige vårretten.

IMG_8665

Forrige

Salsa Mojo

Hanne på høyden

Neste

Legg igjen en kommentar