Andetaco med hotte chips

Altså. Alt som kan pakkes inn i en lefse/tortilla frister meg. Men jeg må legge på fyllet selv. Vi snakker ikke kjip og iskald wrap her altså. Det er noe av det verste jeg vet, forresten.

Ok, helt malapropos. Jeg har laget en taco med alt som jeg synes er godt: Konfitert andekjøtt, sterk chili, mango- og tomatillosalsa, lime- og hvitløksdressing og potetchips med tacokrydder. Det høres kanskje avansert ut, men jeg har mine triks. Den konfiterte anden får du ferdig i butikken, så den skal bare varmes under grillen. Tortillalefsene kan du lage selv. Jeg har kjøpt mine i vanlig butikk. Det er ikke alltid jeg trenger å lage alt fra bunnen av. Tortillalefser er en av de greiene.

Jeg elsker mat som du kan plukke fra og sette sammen til den perfekte munnfullen. Vil jeg ha litt mer chili på maten, ja da tar jeg på litt ekstra chili. Vil jeg har mer lime- og hvitløksdressing da lemper jeg på en skje eller to til. Jeg bestemmer. Ingen andre trenger å bry seg. De kan konsentrere seg om sin mat.

Jeg opplever at praten går lettere og folk er mer avslappet når jeg serverer slik delemat. Det stilles ingen krav til å spise av alt. Du kan spise akkurat så mye du vil og du kan slippe unna med å pelle bort det du ikke liker. I don’t care. Det viktigste er at folk får god mat.

Pulled Duck. Sinnssykt godt.

Anden: Jeg bruker konfiterte andelår. Disse ligger i to-pakk i butikken. Du klipper opp posen og legger lårene (med skinnsiden opp) i en ildfast form (med fettet og kraften som ligger i posen). Så setter du anden under grillen i ovnen og lar den bli varm og sprø. Kjøttet river du enkelt fra hverandre med to gafler. Det er som pulled pork. Not pork. Duck.

Ting du trenger: Frisk koriander. Gå gjerne i grønnsaksbutikker og få tak i bunt. Denne korianderen smaker så mye mer enn de klassiske pottene. Du trenger lime, fersk hvitløk, appelsin, chili, jalapeno (hvis du får tak i), tomatillo (hvis du får tak i. Bruk tomat hvis ikke), vårløk og moden mango, helst fra Pakistan. Får du ikke tak i moden mango kan du like gjerne droppe hele retten.
Mango- og tomatillosalsa.

And passer til alt! Frukt, urter, chili, hvitløk… Derfor lager jeg en spenstig salsa av tomatillo og moden mango. Du skjærer begge i små terninger og blander med hakket rød chili og masse koriander. Press saften av 1 lime og 1/4 appelsin over. La dette så marinere en halvtime før du serverer den. Det kan være lurt å helle av litt væske rett før servering, for sitrusen trekker ut fuktighet fra tomatilloen og mangoen.

Dressing oppe til høyre. server også vårløk, agurkstaver og forskjellig chili til tacoen slik at gjestene kan justere styrke selv. Litt ekstra lime er også lurt å sette frem.

Dressing: Ingen taco uten en god saus. Jeg har laget en majobasert dressing med masse limesaft og litt limeskall, samt masse hvitløk. Du blander rett og slett finrevet skall av 1/2 lime, saft fra 1 lime, 2-3 fedd revet hvitløk og 5-6 toppede ss majones. Juster dette etter din smak, men jeg liker at den er syrlig som f…

Chips: Finn noen deilige, norske poteter og noen blåpoteter (Blå Kongo). Snitt dem tynt og friter dem i nøytral olje.

Les mer: Vil du lære å fritere rotfrukter? Slik gjør du det.

Chipsene smaker deilig med litt sterk chilisaus på og den deilige lime- og hvitløksmajonesen.

Jeg er såpass harry at jeg krydrer chipsene med tacokrydder. Hey, vi spiser texmex-mat her. Klart jeg kan krydre potetgullet med tacokrydder. Du kan velge ferdig miks fra butikken (velg da den med ekstra styrke), men det beste er å lage tacokrydderet selv. Oppskrift på det får du her.

Litt av hvert på tortillaen og inn i gapet. Saft suse, så digg!

Hva drikker man til? Du kan drikke vann hvis du synes maten er for sterk. Du kan drikke øl. Det passer alltid godt til slik mat.

Men du kan også drikke en frisk hvitvin til. Jeg har valgt meg en tørr riesling fra New Zealand. Rebel(lious) Riesling by the Misfits kommer i treliters-kartong. Jeg er ikke så fan av å ha kartonger på bordet når jeg har gjester, men denne var såpass vakker at den passerer. Dessuten er andetacos et himla søl å spise, så det passer bra at man kan forsyne seg selv fra kartongen. Jeg er opptatt med å spise og mekke ny taco, så her får gjesten føle seg hjemme. Ser ut som om det fungerer helt fint.

Vinen er en riesling som passer bra til bl.a sterk mat, sushi eller bare til å drikke. Jeg sliter med for mye hvitvin da jeg fort kan få halsbrand og mageknip, men denne var superenkel og behagelig å drikke. Lett, tørr og kul.

 

Kategorier Ukategorisert Stikkord ,
Forrige

Minsk matsvinnet – Kjøp varer som er gått ut på dato

Silvanas deilige pasta pesto med oliven og tomater

Neste

Legg igjen en kommentar