And med eksotisk krydder, aprikoser, dampet kål og nypoteter

| |

And er det beste jeg kan lage til Erik. Han elsker det! Jeg har en million oppskrifter på and på bloggen, så det er bare å søke i arkivet. Nå er det sommer og aprikosene er fine og søte. Nykålen er sprø og fin og de norske nypotetene er søte og har masse smak.

DSCF4066Anden: Kjøp norske, ferske andebryst. 1 stort er perfekt til to personer. Rut skinnet og krydre det godt på begge sider. Jeg krydret med salt, pepper og ras-el-hanout. Du får kjøpt denne arabiske kryderblandingen på Juels 33 på Frogner. De har fått den inn på Coop Mega også! Stek så anden med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt. Du kan nå fjerne litt av fettet i pannen, men ta vare på det. Det er gull å steke sopp i. Stek på kjøttsiden noen minutter med noen fedd hvitløk og noen salvieblader før du setter andebrystene inn i ovnen på 10 minutter (180 grader). La så anden hvile i 10 minutter før du skjærer den i tynne skiver. Kraften fra anden heller du over i en gryte. Tilsett 4-5 av aprikosene og miks med stavmikser.

DSCF4056Aprikoser: Del aprikosene og sjekk at de er søte og gode. Legg dem utover en bakeplate. Hell litt hvitvin i hulrommet og tilsett flytende honning. Så legger du en liten terning smør og et salvieblad på toppen. Bak i ovnen til aprikosene er myke.

DSCF4057

Poteter: Norske nypoteter skjæres i tykke skiver og forkokes til de er møre. Så legges de utover et bakepapir. Strø over salt, pepper, ras-el-hanout. Hell over litt god olivenolje, noen blader salvie, hvitløksfedd og noen strimler sitronskall. Sett i ovnen på 180 grader til potetskivene har fått et gyllent skjær.

DSCF4065

Kålen: Skjær nykål i strimler og vend i en gryte med litt salt og smør noen minutter.

DSCF4070

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Legg igjen en kommentar