Tre nye restauranter i London

London er en av mine favorittbyer i hele verden. Folk er hyggelige, bydelene er kule og akkurat nå er pundet din venn. Det er faktisk ganske billig å feriere i England om dagen. Dessuten er restaurantprisene helt til å leve med.

Jeg var i London for et par helger siden. Ja, den helgen da byen igjen ble rammet av terror. Vi satt på bussen hjem fra Olympic Stadium og Depeche Mode-konsert da vi fikk den grufulle meldingen om at det var terrorangrep flere steder i byen. Grusomme handlinger og bilder i media, men opp i alt ser man bildet (som allerede er nådd å bli ikonisk) av den unge mannen som springer med ølglasset i hånden. Keep calm and carry on.

London reiser seg alltid. Dagen etter var byen akkurat litt tommere, men livet for de fleste forsetter. Det må det. Det er ikke farlig å bo eller være turist i London eller andre europeiske byer. Frykten for at vi kanskje kan havne i et terrorangrep kan ikke, og skal ikke få ødelegge gleden ved å reise, oppleve nye ting og møte nye mennesker.

London er en av de beste spisebyene jeg vet om og derfor vil jeg vise deg tre nye restauranter i London som du bør oppsøke.

Marcus Samuelsson i sin nyåpnede restaurant i London.

Først av alt: Red Rooster. Dette er svensken Marcus Samuelssons restaurant i Shoreditch i London. Mange kjenner til hans legendariske restaurant med samme navn i Harlem, New York. Jeg var der for kun et par måneder siden, der jeg var med på en fantastisk gospel-brunsj. Les mer om det her.

Det hele var faktisk helt absurd. Jeg visste at Red Rooster skulle åpne i London mens vi var der, men vi hadde ikke lagt det inn i programmet da det allerede tettpakket med museumsbesøk, øl med venner og konsert. Men altså. Hjem fra Pink Floyd-utstilling på V&A (mer om det her.) hopper vi på feil buss tilbake til hotellet vårt og kjører inn en sidegate bort fra der vi egentlig skal av. Erik spotter en særdeles fargerik person ut av vinduet, og det viser deg at det er selveste Marcus Samuelsson som går på gaten. Vi hopper av på nærmeste holdeplass (for ikke å havne enda lenger bort fra hotellet vårt) og tar igjen Marcus.

Han inviterer oss inn i restauranten og ordner en rundvisning for oss i Red Roosters lokaler. Selve Red Rooster ligger i kjellerlokalet på hotellet The Curtain, og skal også ha gospel-brunch på søndager. Lokalet er fantastisk spennende, og skiller seg veldig ut fra lokalet i Harlem, New York. Marcus Samuelsson har blandet inn mange referanser fra sitt fødeland Etiopia i designet.

Red Rooster serverer typisk Soul Food á la restauranten i New York.

Tienda Roosteria

På bakkeplan har han også åpnet et cocktail- og tacosted (Tienda Roosteria ) og når vi kommer opp fra kjelleren og omvisningen er over, får vi beskjed av Marcus om å prøve noen av cocktailsene og tacoene.

Frozita!

Vi sier jo ikke nei til det! Den slushy froséaktige cocktialen (Frozita – tequila negroni)  med gullpulver på toppen er så deilig og dekadent. Også Spritz’n’Sour-variantene var fab!

Jerk Lamb med røkt yoghurt, rødbetetortilla og syltet løk. Bad hombre: taco med kylling og pico de gallo. Marcus i bakgrunnen.

For en fantastisk omvei til hotellet vårt! Ikke noe sak å hoppe på feil buss når det er tacos og cocktails i den andre enden.

Takk for oss, Marcus. Vi kommer igjen!

Men det har åpnet flere nye, spennende steder i London i det siste. Det åpner nye steder hele tiden, men det er kun noen få jeg har vært interessert i å prøve denne gangen.

Duck & Waffle Local er en av dem. Legendariske Duck & Waffle er en opplevelse i seg selv med sin fantastiske utsikt over City og døgnåpent kjøkken. (Les mer om mitt besøk her.) Nå har Daniel Doherty åpnet et enklere sted der han servere klassikerne som Duck and Waffle og Full Elvis (dessert med ALT).

Duck & Waffle Local.

På Duck & Waffle Local  har de kjørt på med andetema. De har en egen andeburger som serveres med deilige pommes frites stekt i andefett og krydret med rosmarin. Fantastisk gode! Andeburgeren er laget av oksekjøtt, men har masse konfitert andelårkjøtt på toppen, misomajones, spicy slaw og crispy nudler.

Jeg synes maten var veldig god, men jeg er redd for at de vanner ut det gode konseptet de i utgangspunktet har og gjør det for folkelig. All vin og champagne finnes på tap, og det tyder ikke på så veldig bra kvalitet når sant skal sies.

Med tanke på at restauranten ligger et steinkast fra Piccadilly kan dette være et godt spisealternativ når man er i strøken. Men har Daniel Doherty blitt for kommers?

Så til turens aller mest spennende restaurant. Folkene bak den trendy Bao-bua i Soho, BAO, har åpnet taiwansk restaurant i Chinatown. XU er en perle av et sted og interiørmessig er det skikkelig old school: Cocktailbar og bord i 2. etasje. Te-kiosk i 1. etasje, samt bord.

Sener smaker faktisk veldig godt.

Menyen er en reise i taiwanske smaker med råvarer som kan være uvante for de fleste: lammebrissel, tendon (ja, det er rett og slett sener)…

Tamsuhi: Asiatisk pære, smør, kinesisk basilikum og champagne. Lo Tsui Ke: Hong Yu Tea, gin, hvit miso, eple.

De lager noen utsøkte cocktails der og jeg anbefaler på det varmeste å bestille en før maten.
Vi bestilte et utvalg av retter og satt igjen med stjerner i øynene.

Skal du til London i sommer bør du sjekke ut disse tipsene. Husk også å bestille bord. For å få de beste opplevelsene må man gjøre den lille innsatsen på forhånd.

Her får du flere London-tips fra HellesKitchen.

Forrige

And med eksotisk krydder, aprikoser, dampet kål og nypoteter

Laksesalat med lakris

Neste

Legg igjen en kommentar