Skal bli verdens beste bartender med akevitt, tindved og meditasjon

Antonio Naranjo Nevares er Norges beste bartender. Det ble klart i den skandinaviske finalen som fant sted i Skottland i mai. Jeg har fulgt Antonio både i Skottland og i tiden etterpå. Nå skal jeg også følge ham i Miami der han skal kjempe om tittelen Verdens beste bartender i World Class Global Final.

Les mer: Antonio er Norges beste bartender

World Class er verdens største bartenderkonkurranse og i år er den rekordstor. Hele 58 deltakere fra 58 nasjoner deltar i Miami neste uke. Det er den største World Class Global Final noensinne. I fjor kom trønderen Jørgen Dons på en imponerende 11. plass. Michito Kaneko fra Japan vant.

Les mer: Lag World Class-vinnerens spennende gin- og appelsincocktail.

Jeg har tatt en prat med Antonio kun dager før han setter seg på flyet til Miami. Han har hatt to måneder til å forberede seg til oppgavene.

Antonio jobber til daglig på HIMKOK og kollegene hans har hjulpet ham med konstruktive tilbakemeldinger på cocktailsene han har forberedt til de krevende oppgavene i World Class Global Final i Miami. Alle deltakerene skal gjennom fire oppgaver før antall bartendere blir redusert til 12 personer. Dette skjer allerede etter de to første konkurransedagene. De 12 skal da igjennom en oppgave til før antallet igjen reduseres.

Når siste oppgave gjenstår skal det kun være 6 bartendere igjen som skal konkurrere. Til slutt vil verdens beste bartender bli kåret.

dscf7305
Antonio Naranjo Nevares på HIMKOK:

Antonio håper selvsagt på å havne blant de 6 beste. – Det betyr at dommerne har sett hva jeg og HIMKOK klarer å skape av idéer og kreativitet. – Det vil sette HIMKOK på det internasjonale kartet over de beste barene i verden, sier han. HIMKOK har allerede utmerket seg med å havne på listen over de 50 beste barene i verden og den 6. oktober i år blir det klart hvor på denne listen HIMKOK ligger. Men dette er typisk Antonio. Han vil ikke selv ta æren for evt havne på en bra plassering i World Class. Han nevner aldri seg selv først, men HIMKOK. – Skulle jeg vinne betyr det mye ansvar. Men det ville også bety alt. Det er jo min drøm, avslører Antonio.

dscf7315
Antonio finner til daglig du bak bardisken på HIMKOK i Oslo

Da Antonio vant norgesmestertittelen i Skottland lagde han bl.a med en cocktail som spilte på alle fem sansene. Om han vil bruke samme knepet i Miami vil han ikke helt avsløre. – Kanskje vil jeg bruke elementer i den siste og avgjørende oppgaven, hvis jeg kommer så langt, sier Antonio.

Selv om Antonio er spansk/cubaner vil han ta med seg norske ingredienser i kofferten. – Nå har jeg bodd i Norge i et år. Akevitt og tindved må med. – Men de skal brukes med måte, sier han.

Antonio har planer om å ha absolutt alt klart når han setter seg på flyet til Miami denne helgen. – Alt ligger vakumpakket med merkelapper på. – Når jeg kommer til Miami vil jeg finne roen, sove godt, spise frokost og være klar til dagens utfordringer. – Jeg skal være meg selv og slappe av så godt jeg kan før de krevende oppgavene, sier Antonio.
Og at oppgavene blir vanskelig kan bekreftes. Jeg har fått programmet for uken og gleder meg til å se hva Antonio og de andre deltakerne vil kunne prestere. Her på bloggen kan du  følge med og se hvordan det går med Antonio.

dscf7323
Antonio er klar for World Class Global Final i Miami.

– Min største motstander er meg selv, sier Antonio når jeg spør ham om konkurransen. – Jeg må være meg selv. Han har studert andre bartendere i tiden frem til World Class. – Jeg har sett mange guruer, men vil ikke kopiere noe. Jeg må gjøre min greie. – Mine reelle konkurrenter er, etter min mening, USA, Slovakia, Storbritannia, Frankrike, Belgia, Nederland og Spania.
Adriana – Spanias bartenderkandidat  jobbet på Albert og Ferran Adriàs berømte cocktailbar 41º i Barcelona på samme tid som Antonio jobbet der. Det hadde jo vært gøy om de to sto igjen blant de 6 beste.

Antonio kommer til å presenterer gode bakgrunnshistorier og gode smaker i hver cocktail. Han starter konkurransen mandag morgen med oppgaven «Pool Party», men det er konkurransen med navnet «The Shape of Cocktails to Come» som er oppgaven Antonio gleder seg mest til. – Her kan jeg virkelig være kreativ!

dscf7324
Matthew Ensor og Antonio Naranjo Nevares

Sjefsdestiller på HIMKOK, Matthew Ensor, gir Antonio en bok i gave som han kan ta med seg til USA. – Det er viktig å finne fokus og slappe mest mulig av før konkurransen. Tøm hodet og behold roen, er rådet Matthew gir Antonio med på reisen.

Gave med på turen.
Gave med på turen.

Jeg ønsker Antonio lykke til i Miami og gleder meg til å se ham i aksjon. Hvordan det går kan du lese alt om her på HellesKitchen.

Forrige

Japansk gin og norske epler

På kjøkkenet med Top Chef’n

Neste

Legg igjen en kommentar