Vegansk kaffeknert med mandelsmak

Jeg er glad i en god kaffecocktail og lager av og til en liten knert med irish cream. Her finnes det mange merker å velge mellom.
Foreløpig er det ikke så mange veganske og laktosefri varianter på markedet. Baileys er de første. I fjor lanserte de en versjon som inneholdt honning og bivoks foruten mandelmelk. Nå er vegan-versjonen her der honning og bivoks er byttet ut med sukker, vanilje og renset vann. Den er med andre ord også laktosefri.

Baileys har også inngått samarbeid med isprodusent Ben & Jerry’s og laget en vegansk mandelis.

Nå er ikke jeg så opptatt av om ting inneholder laktose eller ikke. Ikke er jeg opptatt av om produkter er veganske eller ikke. Men det er fantastisk at produsenter tenker på hva publikum vil ha, og det er ingen tvil om at antall veganerne er økende.

Baileys Almande er et litt vriet produkt å bruke, synes jeg. Jeg er sucker for nye smaker, og måtte selvsagt prøve produktet. Jeg har prøvd å lage en islatte (med sort te) med den. Det synes jeg ikke fungerete.

Baileys Almande har for tynn konsistens, etter min mening. Bar med isbit er selvsagt å foretrekke, men jeg synes det er gøy å teste det ut i en drink også. Det måtte bli iskaffe. For å få mer pønsj inn i smaken tilsatte jeg hjemmelaget kaffesirup. Det ble fantastisk godt og mandellikøren kom til sin rett.

Du trenger dette for å lage en vegansk/laktosefri kaffeknert:

1,5 dl brygget kaffe

4 cl Baileys Almande. Du kan bruke vanlig irish cream hvis du ikke har problem med laktose og hvis du liker den klassiske smaken bedre.

2 cl kaffesirup. Det kan kjøpes eller lages selv. Oppskrift her

1 neve isbiter

Brygg kaffe og la den kjøles ned før bruk. Ha kaffen over i shaker sammen med kaffesirup, isbiter og Baileys Almande. Shake godt og sil over i glass. Server med en gang. Server evt mer kaffesirup slik at man selv kan justere sødmen og smaken.

 

Kaffeknert og kaffesirup
Forrige

Ribbe-taco

Danmark rundt med tog. Tredje stopp: Aarhus

Neste

Legg igjen en kommentar