Ribbe-taco

Ribbe i mai. Selvsagt skal man kunne unne seg ribbe i mai! Den ligger jo der i butikken, så det er klart man må benytte seg av det.

Tynnribbe er et fantastisk produkt som kan brukes til nesten alt du kan tenke deg – også taco. Især taco, faktisk. Jeg ønsker en konsistens på ribben der kjøttet nesten løser seg opp slik at det er lett å bite over når kjøttet ligger i tortillaen/tacoskjellet. Hvordan oppnår man den konsistensen? Jo, rimelig lav temperatur, jerngryte som leder konstant varme og noen timer til rådighet.

Så hvordan går det med prosjekt «reduser kjøttinntaket», Helle? Ikke spesielt bra kan det se ut som. Her gikk det med mye ribbe. Mannen min spiste hele seks taco! Det er sjukt mye.

De var åpenbart gode. Tilbehøret var enkelt, men deilig. Er dette noe du kunne tenke deg å prøve? Oppskriften kommer her:

Ribbetaco til fire personer:

2 kg tynnribbe (du må sørge for å ha nok slik at du kan spise rester)

1 ss flaksalt

1 ts paprikapulver

1 ts malt spisskummen

1 ts pepper

1/2 ts chilipulver

Bland krydderne.
Strip eller rut ribbeskinnet og gni ribben inn med krydderblandingen. Legg ribben i en jerngryte eller en emaljert gryte. Hell 1 dl vann i bunnen og sett på lokket. Sett i ovnen på 150 grader i 2 1/2 timer.
Ta av lokket og skru opp temperaturen til 230 grader. La stå i ca 20 minutter. Nå skal svoren ha begynt å poppe. Skru på grillelementene for å få ribbesvoren skikkelig sprø. Følg med. Ikke gå fra ovnen før du har sprø svor. Det kan fort svi seg.

La ribben avkjøles før du skjærer den i skiver. Ja, den vil falle litt fra hverandre, men det er bare bra. Svoren legger du på toppen når du serverer ribben.

Skivet vårløk og chili passer som tilbehør. Sørg også for å ha limebåter.
Mangosalsaen lager du kjapt ved å dele en moden mango i terninger (ja, ikke halvmoden. Skikkelig moden skal den være for at det skal være noe smak og sødme i frukten).
Skvis litt limesaft over og bland inn hakket chili og frisk koriander. Fiks ferdig mangosalsa.

Jeg bruker maistortilla til retten. De smaker mer autentisk og dessuten er de ikke så mektige og seige som hvetetortillaene. De jeg bruker får du i helt vanlig butikk og kommer fra El Paso. Du kan selvsagt lage tortilla selv. Jeg gidder ikke det.

Fyll lefsene med godsaker og nyt et annerledes tacomåltid. Litt chilisaus på toppen skader heller ikke. Dette finner du ut av:)

God tacofredag!

Forrige

Danmark rundt med tog. Stopp nummer to: Fanø

Vegansk kaffeknert med mandelsmak

Neste

2 kommentarer om “Ribbe-taco”

  1. I går hadde vi ribbe-taco, og det ble en suksess som skal gjentas om ikke så lenge, ble en kjempegod smak på ribben. Takk for nok en herlig oppskrift fra deg:)

    Svar

Legg igjen en kommentar