TUTTOFOOD, Milano 2021

(AD/Reklame)
Today I’m writing in English and in Norwegian. See the English translation at the end of the Norwegian version.

Jeg er nå en av de offisielle ambassadørene for den internasjonale matmessen TuttoFood som finner sted i Milano 17.- 20. mai 2021. Min jobb blir å fortelle om hva som skjer på denne messen og selvsagt bringe matglede ut til mine lesere i form av oppskrifter, nyheter i matveien og andre matrelaterte tema. Slik jeg alltid har gjort egentlig.

Italia ligger mitt hjerte nært. Jeg elsker Italia! Maten, vinen, drinkene, kaffen, naturen… Ja, det er et av mine favorittland å besøke enten i jobbsammenheng eller privat. De siste årene har jeg vært heldig å besøke Italia 4-6 ganger i året. I år er det ikke slik av åpenbare årsaker, men jeg har fått vært en tur i sommer da grensene åpnet og Italia ble «grønt». Og i mai neste år er det matmesse i Milano. Dit skal jeg hvis verden er normal igjen.

Hva er det jeg liker med Italia?
Kaffen! Den sterke, dog balanserte koppen med sort gull. Det er det første jeg drikker på morgenen og det siste jeg drikker før jeg legger meg.
Jeg elsker hvordan italienere bruker hendene når de snakker. Det er engasjement i hver en nerve i kroppen.
De nyter virkelig maten og spiser variert og sosialt – og med et glass vin til.
De kan lage kunst ut av en tomat og litt olivenolje og de spiser av kjærlighet til råvarene mens de kjefter og smeller om at mammas rett er mye bedre. Alltid mamma. Hun vet best.

Jeg elsker å reise rundt i Italia fra nord til sør, øst til vest. Besøke små hyggelige landsbyer og sitte på en piazza med en Negroni og se på folk.
Jeg elsker å reise til storbyene som Roma, Milano eller Napoli og se på siste mote og på damene som tripper rundt på høye hæler på brosteinen og velkledde menn.

Jeg elsker det flotte språket og ordene som danser ut av munnen selv når temperamentet stiger. Jeg kan ikke italiensk, så for meg høres alt vakkert ut. Til og med pasta puttanesca høres vakkert ut, selv om jeg vet at det er stygt.

Neste år skal det altså bli Italia-tur igjen.
TuttoFood skal være i Milano 17.-20. mai 2021. Her er noen fakta om messen:
I 2019 var det 84 % italienske og 16 % utenlandske utstillere og til sammen 3079 merker var representert på messen.
TuttoFood er en messe eksklusivt forbeholdt B2B (Business-to-business)
Det er det eneste bransjesarrangementet på den italienske messescenen med et internasjonalt preg.
Det er en messe for firma som ser på det italienske markedet, så vel som firma som fokuserer på eksport.
TuttiFood er et effektivt utstillingsvindu for å teste ut innovative ideer og opplevelser.
Det er den raskest voksende messen i Europa.
Messen har mange workshops, seminarer, konferanser og møter.
Kanskje dette er noe for din bedrift?

For meg handler TuttoFood om å møte andre matglade mennesker. Det er satt sammen en gruppe med internasjonale ambassadører som jeg er en del av og jeg gleder meg til å utveksle inspirasjon, matopplevelser, oppskrifter og andre matrelaterte tema med mine kollegaer.
Og så gleder jeg meg selvsagt til å dra til Milano neste år for å spise deilig, italiensk mat.

I mellomtiden skal jeg gjøre det jeg kan for å inspirere deg til å lage noen deilige italienske retter hjemme hos deg selv. Og fordi jeg nettopp har vært i Italia har jeg derfor kofferten full av inspirasjon til deilige retter. Fikk du med deg oppskriften på Saltimbocca alla Romana som jeg nylig la ut? Her er den!

Følg med på disse taggene i sosiale medier for å følge TuttoFood:
@tuttofoodmilano
#Addingvaluetotaste
#tuttofood2021
#tuttofoodworldcommunity 

English version:

I am one of the official ambassadors for the international food fair TuttoFood which takes place in Milan 17-20 May 2021. My job will be to tell about what is happening at this fair and of course bring inspiration to my readers in the form of recipes, news and other food-related topics.

Italy is close to my heart. I love Italy! The food, the wine, the drinks, the coffee, nature …
It is one of my favorite countries to visit either at work or on holiday.
In recent years I have been lucky enough to visit Italy 4-6 times a year. Not this year for obvious reasons, but I did make a trip this summer when the borders opened and Norwegians were allowed to travel.
In May next year there will be a food fair in Milan. I’ll go there if the world is back to normal again.

What do I like about Italy? The coffee! The strong, yet balanced cup of «black gold». It is the first thing I drink in the morning and the last thing I drink before going to bed.
I love how Italians use their hands when they speak. There is engagement in every single nerve in the body.
They enjoy the food and – and a glass of wine.
They can make art out of a simple tomato and olive oil. THey eat out of passion and love while yelling that mom’s food is much better. Always mom. She knows best.

I love the beautiful language and the words that dance out of their mouth even when they are angry. I do not know Italian, so to me everything sounds beautiful. Even pasta puttanesca sounds beautiful, even though I know it’s bad language.

Next year I’ll go on yet a trip to Italy.
TuttoFood will be in Milan 17-20. May 2021.
Here are some facts about the fair:
In 2019, 84% Italian and 16% foreign exhibitors and a total of 3,079 brands were represented at the fair.
TuttoFood is a trade fair exclusively reserved for B2B (Business-to-business)
It is the only industry show on the Italian trade show scene with a truly international feel
It is an event that meets the needs of companies that look mainly to the Italian market as well as companies that are focusing on exporting
It is an effective showcase for testing out innovative ideas and experiences
It offers a modern, expert professional overview, which allows for market trends to be analysed
It is the fastest growing trade show in Europe
It offers important business opportunities with national and international buyers
It allows one to compare notes and analyse the market trends
There are workshops, seminars, conferences and meetings

For me, TuttoFood is all about meeting other food-loving people. A group of international ambassadors has been put together of which I am a part and I look forward to exchanging inspiration, food experiences, recipes and other food-related topics with my colleagues.

In the meantime, I will do what I can to inspire you to make some delicious Italian dishes at home. And because I have just been to Italy, I therefore have my suitcase full of inspiration for delicious dishes. Did you get the recipe for Saltimbocca alla Romana that I recently posted? Here it is! (in Norwegian)

Follow these tags in sosial media for more about TuttoFood:
@tuttofoodmilano
#Addingvaluetotaste
#tuttofood2021
#tuttofoodworldcommunity 

Forrige

Saltimbocca alla Romana

Pasta Puttanesca – snusk fra ende til annen

Neste

2 kommentarer om “TUTTOFOOD, Milano 2021”

  1. Fantastisk,lucky you.For en herlig opplevelse,alt du skriver om Italia er som jeg skulle sagt det selv.Italienske språk er som vakker musikk i mine ører,folk,vin og mat er en nytelse.I fjor høst jobbet vi på en vingård i Piemonte,det var en fantastisk opplevelse,der gikk det kun på italiensk,men alle forstod hverandre.Gleder meg til å følge deg der.
    Takk igjen for at det du deler med oss,

    Svar
    • Takk, Nina! Og takk for fine ord. Dt setter jeg så stor pris på. Så fin opplevelse det må ha vært å jobbe på vingård. Det skulle jeg gjerne ha gjort en gang. Aldri for sent!

      Svar

Legg igjen en kommentar