Tofarget brioche-brød

Helt siden jeg første gang så sort brød på et trendy bakeri i Singapore har jeg elsket å bake slike selv hjemme. Da jeg var i Bologna i nyttårshelgen så jeg det igjen. Flere steder serverte sorte brød med fristende pålegg. Men hva med å lage sort- og hvit brød? Det må da gå an?

Klart det går. Det er bare å dele deigen i to rett før heving og blande blekksprutblekk i den ene delen.

DSCF7817

Slik gjør du:

  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ss sukker
  • 1 dl vann og 1 dl melk (kroppstemperert).

Dette blandes og settes til side i ca 10 minutter. Dette er det viktigste steget. Etter 10 minutter skal det ha dannet seg et kraftig skum på toppen. Hvis det ikke er slik må du starte forfra. Skummet (gjæringsprosessen) er oppskriften til et superluftig resultat.

i en bakebolle tilsetter du dette:

  • 250 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 egg
  • 50 g romtemperert smør

Sett igang kjøkkenmaskinen og elt dette sammen med gjærmelken. Bruk tid. Etter noen minutter tilsetter du smør i terninger. Elt i 10 minutter til konsistensen er glatt.  Del deigen i to og bland 1/2 ts blekksprutblekk (dette kan du kjøpe med deg fra Syden eller bestille på gastronaut.no) inn i den ene deigen.  Sett de to forskjellige deigene (i to forskjellige boller) til heving i 1 time på et lunt sted med plast over.

DSCF7783

 

Annenhver sort og hvit deig.
Annenhver sort og hvit deig.
Klar for ovnen.
Klar for ovnen.
Ferdig brød.
Ferdig brød.

Form deigen til fire pølser og flett til en flette med annenhver farge. Pensle med sammenpisket egg og bak i en forvarmet ovn på 220 grader i ca 15 minutter. Sjekk underveis om brødet er ferdig. La det kjøle seg ned før du skjærer i det.

DSCF7819

 

Kategorier Ukategorisert Stikkord
Forrige

Lun salat med bacondressing

Duck & Pancakes

Neste

Legg igjen en kommentar