Duck & Pancakes

Etter å ha spist Duck & Waffel på ehhh Duck & Waffel i London, har jeg ikke fått den deilige smaken ut av hodet mitt. Nydelig revet andekjøtt med et hint av stjerneanis, sprø vafler og speilegg. Bææm! Så dukker det opp et bilde i feeden min på instagram med bilde av en stabel amerikanske pannekaker, lag av andekjøtt og et speilegg på toppen. Dette måtte selvsagt prøves umiddelbart, og vet du? Det var superenkelt å lage, for ferdig konfiterte andelår får du jo kjøpt i butikken. Jeg lagde amerikanske pannekaker. De som er litt tykke, vet du. Jeg brukte en bitteliten stekepanne, så har du ikke det, bør du klare deg med en-to pannekaker i stedet for et helt tårn.

Slik lager du dette tårnet av komplett lykke til to personer:

1 pakke andekonfit (pakke med to lår for ca 130 kroner)

1 ts five-spicekrydder. Kjøp det eller lag det selv. Oppskrift her.

Pannekaker: (brukte oppskrift fra tine.no)

  • 25 g meierismør
  • 1 1/4 dl melk
  • 1 egg
  • 1 1/2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 1 ss sukker

DSCF8155

Smelt smør og ha i melk. La dette være kroppstemperert. Pisk inn egg og resten av ingrediensene. Jeg bruker et litermål og stavmikser for å få ut klumpene. Fungerer godt. Stek pannekakene og snu dem når det oppstår huller i pannekakene.

Andelårene ligger i en pose med fett og kraft. Ha alt dette over i en form og stek andelårene i 20 minutter på 180 grader. Krydre skinnet på andelårene med five spice-krydder. Hell av fettet/kraften i en bolle og sett andelårene inn under grillen til skinnet er sprøtt. Så tar du to gafler og deler kjøttet fra beina. Bland et par spisekjeer av kraften med andekjøttet. Kanskje et par til. Det kan du se an.

Legg en pannekake på fatet. Legg på revet andekjøtt, så en pannekake til osv. Stek et speilegg og legg på toppen. Server og nyt. Dette er og blir gourmet, dere!

Dette har du garantert lyst på!

Forrige

Tofarget brioche-brød

Ostesmørbrød med kjøttsaus

Neste

Legg igjen en kommentar