Ostesmørbrød med kjøttsaus

Ostesmørbrød er det store i 2016 ifølge trendforskerene. Jeg elsker en klassisk ost- og skinkevariant, men er ikke fremmed for å lage nye varianter. For meg er ostesmørbrød veldig 70-tallet. Det var noe av det aller beste jeg kunne få som liten. Og vil du kjapt tilbake til 70-tallet i dag? Ja, da bør du se på den fabelaktige serien VINYL som starter på HBO i kveld. Jeg har sett første episode, og den er fantastisk. Les Eriks anmeldelse av første episode av serien her. Og hvorfor ikke lage disse ostesmørbrødene til serien. Dette er jo mat som egner seg til å spise i sofakroken

Lyst til å lage mitt superherlige brunostsmørbrød? Klikk her for oppskrift.

Har du rester etter middagen som for eksempel tacokjøttdeig, kjøttsaus fra pastaen eller pølserester? Legg dem mellom to stykker brød og litt ost og lag et herlig ostesmørbrød. Jeg bruker konsekvent vaffeljernet mitt når jeg lager ostesmørbrød. Litt fordi jeg ikke har toastjern og mye fordi jeg synes ostesmørbrødene blir perfekt stekt på den måten.

Lyst til å lage et spennende ostesmørbrød?

Jeg har stekt litt kjøttdeig og krydret det med oregano, salt, pepper og paprikapulver. Så brukte jeg cherrytomater som jeg hadde fjernet kjernene på (det er lett på gjøre når du deler dem i to. Bare klem litt på hver halvdel og kjernene fyker ut.)

Det som er viktig er at det er ost på begge sider av fyllet, slik at ikke noe av fyllet flyter ut. Det trenger et svøp av ost for å kapsles inne.

Smart, hva?

DSCF8149-600x400

Så derfor:

  • 2 skiver lyst brød.
  • ost på begge skivene.
  • kjøttfyll i midten.
  • stek i vaffeljern, toastjern, i pannen eller i ovnen.
  • nyt!
Starter i dag på HBO. Få den med deg hvis du er opptatt av god musikk.
Starter i dag på HBO. Få den med deg hvis du er opptatt av god musikk.
Forrige

Duck & Pancakes

Bygg din egen pizza

Neste

Legg igjen en kommentar