To i en! Pizza til middag og pizza til dessert.

Jeg er gressenke denne uken og liker å kose meg med god mat og et glass vin – selv om det er bare jeg som er hjemme. Og jeg liker noen ganger å sitte i sofaen å se på tv mens jeg spiser. Det er litt fy-fy, men dette er altså en av min ”secret delights”. Da er det viktig å velge mat som kan spises med fingrene og som ikke griser. Pizza er tingen. Men jeg vil jo ha dessert også! Da lager jeg middag og dessert i samme slengen. Svaret er en todelt pizza.

Mine smaker denne kvelden er lettkarameliserte løk med timian og buffalo mozzarella på middagsdelen. Mild gorgonzola, honningnøtter og fiken på dessertdelen. Dette blir knall!
For å få smakene til å henge sammen lager jeg en hvit pizzasaus i stedet for tomatsaus. Det betyr mindre søl og en tøffere smak.

Slik gjør du:

Deigen: (til 2 italienske pizzaer. Altså to små med tynn bunn)
• 4 dl finsiktet hvetemel
• 1/2 ts sukker
• 1/2 ts salt
• vann til deigen samler seg.
• 2 ss olivenolje
• 1/2 pakke tørrgjær
Bruk gjerne litt italiensk durumhvetemel (som egentlig er beregnet til pasta) til å kna sammen deigen til slutt. Hev en kvarters tid. Når du kjevler ut deigen kan du strø litt durumhvete på fjølen. Dette gjør at deigen får små “sandkuler” på overflatene som gir pizzabunnen to teksturer. Men dette er altså ikke nødvenig. Det er kun hvis du vil ta pizzaen til nye høyder.

Gjør klar alle ingrediensene:
Til middagspizzaen trenger du å skjære en liten løk eller to i skiver. Varm en panne og ha 1 ts sukker i pannen sammen med 1 ss olje. Mykne løken uten at den blir brent. Tilsett 3 ss hakket fersk timian mot slutten. Salt og pepre. Løk og timian passer sammen som hånd i hanske!
Skjær mozzarella i skiver (eller riv den med fingrene) og legg den klar til bruk.

Skiver av gorgonzola legges klart. Det samme gjør du med en fin og moden fiken. Skjær den i tynne, fine skiver.

Valnøtter blandes med 1 ss sitronsaft og 3 ss honning. Gjerne kastanjehonning, for den har en fantastisk og kraftig smak.

Hvit pizzasaus:
• ½ beger økologisk Rørosrømme
•1 fedd presset hvitløk
• litt salt og pepper
•1 ss sitronsaft

Rør sammen med en skje og sett til side.

Legg pizzabunnen på en stekeplate, en pizzastein eller pizzaovn, hvis du har det. Spre et tynt lag hvit pizzasaus på. Så legger du på skiver av mozzarellaost på den ene halvdelen. Så legger du på løken.

På del to legger du tynne skiver gorgonzola.

Sett pizzaen i ovnen. Når den er ferdig stekt og bunnen er sprø, legger du på fiken og honning-nøtter på dessertdelen. Nykvernet pepper på middagsdelen og du er klar for sofaen og fjernkontrollen.

Forrige

Hverdagsmat

Sesongvarsel: Kastanjer og pærer

Neste

Legg igjen en kommentar