Tid for te

Jeg er en ekte te-drikker. Det er det første jeg må ha om morgenen og jeg må ha te i løsvekt. Høres det snobbete ut? Det er bare slik jeg alltid har gjort det. Moren min vasket aldri tekannen. Hun skylte den bare etter bruk. Her skulle garvesyren legge seg lag på lag inne i keramikk-kannen. Glatt porselen skulle hun ikke ha. Ruglete keramikk slik at innsiden kunne suge opp smakene. Men så ble også teen ekstra god. Dere skjønner hvor jeg har alt dette fra, ikke sant?  Jeg har mine favorittsteder der jeg handler te med hjem (og det i kilosvis) når jeg reiser til Paris og London.

Jeg besøkte nettopp Århus og tesalongen Perch’s. Jeg elsker teene fra Perch’s. Tidligere var dette stedet jeg handlet te hver gang jeg var i København, men nå har de faktisk fått egen tebutikk i kjelleren på Steen og Strøm magasin. Sjekk ut den hvis du er glad i te. Hos Perch’s fikk jeg noen tips om hvilken temperatur vannet skal ha for de forskjellige tetypene. Det er faktisk forskjell på det.

Her brygges det te. Perch's i Århus.
Her brygges det te. Perch’s i Århus.

Te er kultur og bør nytes ut fra hvilken te du bruker. Ifølge Perch’s i Århus er det forskjell på hvordan du brygger de forskjellige tetypene når det gjelder trekketid og temperatur på vannet.
Hos Perch’s smakte jeg  bestselgeren ”hvit tempelte” og ”sitronte med ingefær og sitron”. Disse to er allerede en klassiker i mitt skap.

Hvit og grønn te skal brygges med 80 graders varmt vann. Dette gjør man for å bevare alle de gode antioxidantene som finnes i teen. Koker man opp vannet til 100 grader vil disse egenskaper gå tapt. Perch’s anbefaler ikke å bruke verken sukker eller melk i hvite og grønne teer, rett og slett fordi disse tetypene er for ”lette”. I sort te derimot, passer både melk og sukker perfekt.
Sorte teer og Oolong-te skal brygges med vann som er 100 grader.

På ekte tesalong kan du nyte afternoon tea. Her får du sandwicher, scones og kaker. Du kan til og med få et glass champagne. Perfekt etter en lang dag med shopping, eller hva?

 

L1100966

perchs1

perchs2

 

TIL INFO: JEG HAR VÆRT PÅ TUR TIL ÅRHUS MED VISIT DENMARK. ALLE UTGIFTER ER DEKKET AV DEM. BLOGGINNLEGGENE JEG SKRIVER FRA DENNE TUREN ER MINE OPPRIKTIGE TIPS OG MINE EGNE ANBEFALINGER.

FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK ELLER @HELLESKITCHEN PÅ INSTAGRAM

Forrige

Østers – den perfekte supermaten

Black Velvet Cake forkledd som en diger Oreo-kake

Neste

Legg igjen en kommentar