Black Velvet Cake forkledd som en diger Oreo-kake

Baking er alltid et sjansespill. Litt av moroa er jo å prøve seg frem, men det er litt risky når det gjelder baking. Alt skal jo måles opp så irriterende riktig. Ja, ja, men man kan jo leke seg litt allikevel. Jeg har fått dilla på å lage sort mat, og da er blekksprutblekk en fin ting å bruke. Det er naturlig og det setter ikke spesielt mye smak. (du får kjøpt blekksprutblekk på Gastronaut.no og sikkert en del steder som selger spanske/italienske matvarer)

Jeg bakte noen skikkelig kule sorte rundstykker nettopp, og da fikk jeg blod, eh sorry, blekk på tann til å bake mer!

Jeg valgte å ta utgangspunkt i en red velvet cake – en kake jeg synes er fantastisk nydelig. Og hvorfor ikke se til en av bakeproffene i bloggbransjen, Trinesmatblogg for inspirasjon. Trine har igjen latt seg inspirere av en red velvet cake laget av Hummingbird Bakery – noe jeg i sin tid også har gjort. Kaka er rett og slett knall! Jeg gjorden noen forandringer og lagde en Black Velvet Cake. Men sannheten er at den så ut som en gedigen Oreo-kjeks. Ikke at det er noe galt med det, altså.

Slik lager du min/Trines/Hummingbirds Black Velvet Cake i form av en Oreo-kjeks:

125 g smør

250 g sukker.

2 egg

300 g hvetemel

20 g kakao

1 ts vaniljeessens

1/2 ts flaksalt

2,5 dl rørosrømme (eller kulturmelk)

1ts natron

1 ts bakepulver

8 g blekksprutblekk (ca 1 ts) eller sort matfarge

Varm ovnen til 175 g, varmluft.

Pisk sukker og smør til det er luftig. Tilsett eggene et etter et. Så tilsetter du rømme. Tilslutt sikter du i de tørre ingrediensene og pisker røren ferdig.

Smør springformen og fyll i røren. Stek i ca 35 minutter (men dette må du sjekke med en pinne. Det er forskjell på ovner og steketid). Avkjøl på rist.

Når kaken er kald deler du den i to og fyller den ene delen med et tykt lag smørkrem.

Den lager du slik:

100 g smør piskes. Tilsett 1 beger mascarponekrem (250 g) og pisk med 100 g melis og noen dråper vaniljeessens.

Sprøyt i en sprøytepose eller bruk en slikkepott til å fordele et tykt lag krem i midten av kaken. Legg på toppen. Nå har du en sort kake med herlig hvit krem. Oreo anyone?

L1110761

Forrige

Tid for te

Sommerfrisk Gin & tonic, eksklusive smykker og nybakte kaker

Neste

Legg igjen en kommentar