Terte med kantareller og feta

«Skogets gull» finnes nå i naturen og i butikkene. Jeg får ikke nok av kantareller, men jeg er nok hakket mer glad i det enn mannen i huset, så her forleden lagde jeg en helt sjukt god terte med kantareller, fetaost, salvie og pinjekjerner da jeg hadde huset for meg selv.

Deigen jeg brukte var en helt vanlig pizzadeig men med 50/50 melk og vann. Dessuten lot jeg den ikke heve mer enn en halvtimes tid. Ble en spontan rett, og da har jeg ikke tid tid heving og planlegging.

Salvie er favoritturten til sopp. Den gir så sjukt mye deilig smak og derfor stekte jeg kantarellene i smør først. Så tilsatte jeg salvieblader, salt, pepper og bittelitt hakket hvitløk. Fiks ferdig.

Da deigen var klar til bruk smurte jeg en ildfast form og kledde den med deigen. Så la jeg på et lag med creme fraiche før jeg strødde over en god del revet parmesan. Så soppen med salvie (alt fra pannen) på toppen.
Smuldre feta over og dryss over pinjekjerner. Sett i ovnen til terten er gjennomstekt. Jeg stekte på 180 grader.

Akk så godt og så enkelt da gitt.

Forrige

Neste helg blir det Oslo Rum Festival

Den beste ananas-pizzaen

Neste

Legg igjen en kommentar