Neste helg blir det Oslo Rum Festival

Rom er i vinden som aldri før, noe salgsutviklingen på Vinmonopolet og landets cocktailbarer er et tydelig bevis på. Etter 6 år i dvale fant derfor Lars Madsen (Oslo Ginfestival) og Frederik Dahl (Oslo Håndverksdestilleri) at det var på tide å bringe tilbake Oslo Rum Festival. Planen var opprinnelig å gjøre dette i fjor, men slik ville pandemien det ikke. – Det så lenge ut som vi ikke skulle få det til i år heller med de gjeldene reglene. Men vi hadde virkelig lyst til å få til noe og med god hjelp fra våre samarbeidspartnere har vi sammen funnet en løsning som har blitt veldig bra, kan en entusiastisk Frederik fortelle.

Normalt vil man på slike festivaler gå rundt til ulike stands, men med kravet om bordservering er ikke dette mulig. Isteden vil man denne gangen behagelig kunne slå seg ned på sin anviste plass og få rom servert som perler på en snor.
– Sist helg fikk jeg prøvd ut dette konseptet på Sørlandet ginfestival og det fungerte veldig bra. De ulike produsentene bruker noen minutter på å presentere brennevinet mens det blir servert og publikum får også litt tid til å prate mellom presentasjonen, sier Lars som også driver en rekke av landets ginfestivaler. Flere av utstillerne henter også inn noen av landets beste bartender for å diske opp med smaksprøver på rom-cocktails. Gjengen bak festivalen har jobbet aktivt med at også denne formen skal vise frem det store spekteret kategorien inneholder og hvor allsidig det er. De er opptatt at som brennevinet skal festivalen være uhøytidelig og morsom. Om du bare er nysgjerrig eller en ihuga brennevinsnerd lover de at du skal få godt utbytte av å være med på årets festival.  Men mange plasser har de ikke. Det vi bli gjennomført to runder med kun 50 plasser på hver omgang. Festivalen er allerede den 4. september, så her gjelder det å skynde seg med å ordne billetter. 

Billetter kan bestilles her.

Forrige

Guilty pleasures i 2021-versjon

Terte med kantareller og feta

Neste

Legg igjen en kommentar