Den beste ananas-pizzaen

Blir du skremt når du hører ananas og pizza i samme setning? Det er faktisk mange som blir det.

I går skulle jeg ha begynt pizzautdannelsen min i Napoli. Det skulle være en måneds skolegang i pizzaens hjemby. Dessverre måtte jeg avbestille på grunn av en operasjon som jeg skal gjennomføre på fredag. Jeg har ventet på denne et helt år, så den er viktigere enn pizza. Men for å markere at det ikke ble pizzaskole, lagde jeg pizza hjemme i Oslo. Det ble en særdeles ulik pizza enn de du får i Napoli, der man er ekstremt strikt på hvordan alt fra deig til tomater til ost og fyll generelt skal være.

Les mer: Pizza i Napoli

Pizzaen jeg lagde var en pepperoni og ananas-pizza. Men ikke hvilken som helst. Ananasen ble behandlet på en svært unik måte. Jeg skal fortelle mer.

Ananas på pizza faller ikke i god jord i Napoli. På mine turer til den deilige byen har jeg observert postere på veggene med «Say no to pineapple on pizza».

Det kan ikke jeg bry meg om. Ananas på pizza smaker vidunderlig sammen med spicy salami. Ferdig snakka.

Min pizza har pepperoni fra Calabria og rommarinerte ananas. Helt vanlig tomatsaus laget av en boks hakkede kvalitetstomater som jeg koker inn til fastere konsistens, revet mozzarella som ost og så lag med pepperoni og ananas.

Ananasen lager du slik:

Velg en moden ananas. Det sjekker du ved å lett nappe ut bladene i toppen av ananasen. Løsner de lett er ananasen moden.
Skjær av skall og stammen i midten. Skjær ananasen i tykke chunks.

Varm en panne med 1/2 dl sukker. Smelt sukkeret med 1/2 dl vann. Legg ananasbitene i pannen. Skru platen til medium varme. Strø evt over litt chiliflakes og et lite dryss flaksalt. Det gir god smak. La frukten karamelliseres i sukkervannet etterhvert som sukkervannet fordamper litt (ikke helt). Det kan ta 10-15 min.

Trekk av pannen og la avkjøles et minutt før du heller på 4 cl mørk rom. Rør godt og sett på platen igjen slik at alkoholen kokes bort. Tilsett 1 ss smør og rør. La surre på lav temperatur til ananasen er myk og gyllen. Skjær evt ananasen i tynnere skiver eller legg den på pizzaen slik den er. Stek pizza som vanlig.

Forrige

Terte med kantareller og feta

Bollebar – morsomt for store og små

Neste

Legg igjen en kommentar