Bollebar – morsomt for store og små

Lava Oslo (Even Ramsvik, Stian Floer, Anders Braathen og Tom Victor Gausdal ) og kantinedriften deres Dugurd (som de driver sammen med Du Godeste) har hatt en «bolle i ovnen» en stund. Ikke bare skal de åpne kafé på Nasjonalmuseet når det åpner neste år. De har også tatt over lokalet der Kaffebrenneriet tidligere lå på Vestbanen ved Aker Brygge. Lokalet er nå fylt opp med bakverk.

Stedet har fått navnet Bollebar og det er rett og slett et sted som selger boller. Det er nesten for genialt. Hvorfor har ikke noen gjort dette tidligere? Nordmenn elsker jo boller.

Nå blir det andre boller! Det er fastelavn hver dag på Bollebar. Ja, i alle fall når de åpner fredag 3. september. I dag var det soft opening og gratis boller til de 100 første.

Tom Victor viser frem bolle med sukker oppkalt etter sin bestemor.

– Det er mormors bolleoppskrift, sier Tom Victor Gausdal. Helt vanlige hveteboller, men vi har gjort litt mer ut av dem.
Det skal være sikkert og visst. Bollene som ligger på brettene frister med fine farger og strøssel.

Jeg faller umiddelbart for bringebærboller fylt med vaniljekrem og boller med kokos og sjokolade (med det deilige kokosbolleskummet vi alle liker så godt). Bollene har akkurat passe fyll og de er akkurat søte nok til at du faktisk kan vurdere å ta en bolle til. Du bør i alle fall vurdere å ta med deg en eller to i en av de søte eskene som Bollebar har.

Hasselnøtt og melkesjokolade….

Utenfor hovedvinduet er det plassert en stor gul trapp. Den er beregnet for barn slik at de kan titte inn når bollene blir dekorert.

Hos Bollebar er kun det beste godt nok og de bruker Valrhona der det trengs og ekte vanilje. Det er baker Trude Beate Brendehaug som er daglig leder ved Bollebar. Hun har erfaring fra Bakelandslaget 2020 og bakeriet Kveitemjøl på Aker Brygge.

Anders Braathen

Anders Braathen fra Lava Oslo forteller at smakene på fyllet skal variere ut fra sesong og vil bli byttet ut jevnlig. Jeg gleder meg allerede til Fastlavn for å se hva de finner på da. Det blir nok mer enn den vanlige krembollen, kan jeg tenke meg.

Gul og rød saft

Foruten fargerike og smaksrike boller får man drikke som gul og rød saft, kakao og god kaffe fra Tim Wendelboe. For å nevne noe.

Jeg tror dette stedet vil slå godt an hos store og små. Jeg faller for den nostalgiske tanken rundt hele konseptet med en god bolle og et glass gul eller rød saft eller en kopp varm sjokolade når det blir kaldere i været. Det er også det perfekte følge til boller. Jeg er vokst opp med den tradisjonen til bursdagene mine: boller med smør og varm sjokolade med krem.

Bollebar er et artig og riktig navn på et sted som selger boller. Men jeg humrer jo litt i krembarten når jeg tenker på reaksjonene som vil komme når danskene kommer til den norske hovedstaden. Kan man tro det er en swingersbar? Neppe. Det er kun boller og drikke å få her. Det er hverken lettkledde menn eller damer eller alkohol å oppdrive på Bollebar. Og det skal vi nok alle være glade for.

Jeg er superglad for dette tilskuddet til kafé-Oslo som jeg på generell basis er preget av lite kreativitet. Og den som ikke liker dette konseptet kan «ta seg en bolle», egentlig.

Forrige

Den beste ananas-pizzaen

Pork Marbella

Neste

Legg igjen en kommentar