Ta knekken på forkjølelsen med denne suppegryten

Jeg er sylta forkjølet etter en helg med alt av vær, fest og moro i Lofoten. Det tok knekken på helsa, rett og slett. Så verdt det, da!

Når jeg er syk lager jeg comfort food – kosemat. Og kosemat som også lindrer vond hals og snufsing er suppe.

Suppe er løsningen! Og så godt det er med hjemmelaget suppe! Dette ble vel egentlig mer en suppegryte, for den inneholder masse deilig svineskank og grønnsaker. Enkelt og herlig.

Jeg satte over suppegryten og lot den stå på lav temperatur i mange timer. Den inneholder svineskank (Urøkt), mørkt øl og grønnsaker. For å gi den et lite kick har jeg også masse ingefær og chiliflakes i suppen.

Det geniale med å sette suppegryten i ovnen og la den stå der er at etter en del timer kan du ta opp skanken, rense den for kjøtt og så er retten ferdig. null stress og nesten ingen arbeid. Når man er syk passer det godt med lettvint middag.

Slik lager du suppegryten min som kan ta knekken på forkjølelsen:

1 svineskank (jeg brukte skank fra lårbeinet. Urøkt)

1 flaske mørkt øl. Jeg brukte Twin otter fra Nøgne Ø. Den kjøpes på Vinmonopolet da den er på hele 8%.

1 stilk selleristang

2 gulrøtter

3 fedd hvitløk

1 løk eller to store sjalottløk

1 persillerot

5-6 tynne skiver ingefær (evt mer)

salt, pepper

chiliflakes (etter smak. du kan bruke vanlig chili)

2 ss olivenolje

1 boks hvite bønner

Slik gjør du:

Det er så enkelt! Skjær grønnsakene i skiver. Løken i fire båter. Ha olivenolje i en gryte. Legg grønnsaker og svineskank i gryten. Hell over øl og fyll på med 2 liter vann. Krydre med salt, pepper og chiliflakes. Kok opp og sett så gryten i ovnen med lokket på på 125 grader i tre timer. Sjekk at kjøttet faller av beinet før du tar gryten ut av ovnen. Hvis kjøttet fremdeles sitter fast, lar du gryten stå i ovnen litt til.

Rens skank for kjøtt og ha det rene kjøttet tilbake i suppen. Åpne en boks hvite bønner, skyll dem og ha dem over i gryten. Kok opp og server. Pynt med bladpersille hvis du har det for hånden.

Forrige

Fem toppkokker om bærekraft og dyrevelferd

Mystiske dråper fra Midtøsten

Neste

Legg igjen en kommentar