Svinerullade med rotfrukter og erte/basilikumpuré

Indrefilet av svin er glimrende å fylle med snadder. Her er en variant med rosinsennep og basilikumblader, men du kan bruke steinsopp, tapenade, spekeskinke, soltørket tomat,pesto osv. Det er bare å være kreativ.

Først av alt kutter du opp grønnsaker som du baker i ovnen på 180 grader i en time. Rotfrukter som hele hvitløksfedd, søtpotet, potet, persillerot, gulrot etc. Du velger selv. Vend alle bitene i olivenolje (ikke den fine, vet du, men den som ikke er extra virgin) og salt og pepre godt. Sett i ovnen. La bitene være passe store slik at de ikke blir tørre og brent, men blir ferdige på same tid.

Så er det svinefileten sin tur: Fjern sener og tørk fileten godt. Del et snitt på langs slik at du kan brette den ut. Bank den jevnt flat med en kjøtthammer. Så smører du ønsket fyll på. Jeg brukte en rosinsennep (vanlig sennep går kjempefint), basilikumblader, revet sitronskall og salt og pepper.

Brett sammen, enten på langs eller lag posjoner som du ruller sammen. Sørg for at alle rullene har samme størrelse, ellers kan noe ende opp rått og noe for tørt. Forsegl rullene med hyssing eller tannpirkere (husk å velge tannpirkere uten smak). Salt og pepre på utsiden av rullene.

Krydre oljen i pannen med to halve hvitløksfedd. Gir god smak til kjøttet.

Stek rullene i pannen slik at du får fin, stekt hinne på alle sider. (er det egentlig sider på en rull? Vel, du skjønner hva jeg mener). Så legger du dem over i et ildfast fat og steker i noen minutter til de er ferdige.

Så lager du erte/basilikumpuréen: Kok opp lettsaltet vann og ha frosne erter i vannet i ca 20 sekunder. Sil av vannet og ha ertene over i en blender sammen 2 ss smør, 4 ss fløte eller melk, salt, pepper og en neve basilikumblader. Kjør til en glatt puré.

Kjøttet er saftig og har fått fin farge. Vær obs på når du bruker tapenade eller rosinsennep, slik jeg brukte: Kjøttet blir litt misfarget og ser litt rosa ut. Må ikke forveksles med å være rått. Rått svinejøtt servere vi som kjent ikke:-)

Forrige

17 tips til god smak

Spagettigresskar på to måter

Neste

Legg igjen en kommentar