Spagettigresskar på to måter

Av og til må man bare prøve ting man aldri har prøvd før. Spagettigresskar er en av de tingene for meg.

Else fra Korsvold gård sto i boden sin med store fine økologiske gresskar under Bondens marked i Oslo forrige lørdag. Jeg fikk øye på et svært og gult eksemplar og spurte hva nå dette var. ”Spagettigresskar”, kunne Else fortelle. ”Du baker den et par timer i ovnen og så kan du bare skrape ut trådene”. Så moro! Tenk om jeg kan lage oppskrifter med gresskaret som minner om ordentlige pastaretter, tenkte jeg. Og sånn ble det!

Slik gjør du:
Gresskaret deles i to på langs. Fjern frøene og den bløte massen som omkranser dem. Ta vare på frøene og legg dem i en skål og krydre dem med salt og pepper. Sett i ovnen ca 45 minutter på 170 grader. Dette er nemlig tidenes snaks, dere!
Du har nå to halve gresskar. På den ene delen heller du over litt nøytral olivenolje, salt og pepper.
På den andre delen tilsetter du salt, pepper, olje og 1 vaniljestang. Vaniljestangen deles i to og skrap ut frøene. Fordel dem på gresskarkjøttet.

Sett i ovnen på 170 grader i 1, 5 timer. Bruk en gaffel og skrap ut kjøttet.

Oppskrift 1:
Spagettigresskar med god olivenolje, parmesan og sort pepper.

Dete er en av min favoritt pastaretter. Fungerer det med gresskar i stedet for pasta? Så til de grader, vil jeg si! Men det er viktig at gresskartrådene ikke er brennvarme. Dette for at alle smakene skal gå i hop.

Slik gjør du: Spagettigresskar legges på en dyp tallerken. Kvern sort pepper over. Tilsett revet skall fra ¼ sitron og litt god olivenolje. Så rasper du parmesan over. Ferdig!

Oppskrift 2:
Vaniljegresskar med speket andebryst.

Gresskar legges på en tallerken. Ha salt og pepper over, samt god olivenolje. Skjær tynne skiver av speket andebryst (Gårdsand har ferdig speket andebryst) og dander på toppen. Så bruker du gresskarkjernene som et garnetyr på toppen. De gir en deilig krønsj.

Nå har jeg lage to fantastiske retter uten spesielt mye arbeid. Enda har jeg masse gresskar igjen. Mon tro hva jeg skal bruke det til? Vent og se.

Forrige

Svinerullade med rotfrukter og erte/basilikumpuré

Lammekjøttkaker med mandelbulgur, myntedressing og granateple

Neste

Legg igjen en kommentar