Supersaftig sommerkylling

Husker dere for en liten stund siden at jeg fortalte om den nye vakumpumpen til ca 40 kr som du får kjøpt på f.eks ICA? Her er en oppfrisker: Sous vide
Jeg prøvde denne metoden med et kyllingbryst fra Stange forleden dag. ALDRI har jeg smakt noe lignende. Så saftig, så mørt. Å steke et kyllingbryst i pannen til det er gjennomstekt er bort i mot galskap. Resultatet blir tørt og trevlete på utsiden og litt hardt på innsiden.
Jeg krydret kyllingbrystet på begge sider med salt og pepper, la det i en ziplock-pose sammen timian, hvitløk og et sitrongress. Så pumpet jeg luften ut av posen, senket posen ned i vannbad med 68 grader. Jeg lot kyllingen ligge i 45 minutter. (sjekket temperaturen hvert kvarter slik at temperaturen ikke forandret seg).
Jeg tok kyllingen opp fra vannet og tok brystet ut av posen. I en panne smeltet jeg litt meierismør og litt olje. Jeg stekte kyllingen med skinnsiden ned kjapt slik at skinnet fikk en fin og sprø overflate. Så lot jeg kyllingen hvile litt før jeg skar det i tynne skiver.
Som tilbehør lagde jeg (dvs her var det Erik som slo til, altså) en frisk salat bestående lettdampede sukkererter, ferskenbiter, tomater, basilikum og mynte. Jeg stekte noen skiver godt bacon og laget en deilig posjon bulgur (ris kan også brukes).
Bulguren kokte jeg sammen vann, litt olje, salt go 1/2 ts ras al hanout (marokkansk krydder). Tilslutt vendes 1 ss smør i bulguren. Jeg ristet noen mandelflak og strødde over.
Dette er en superdeilig sommersalat som både store og små vil like.
Jeg er veldig spent på å høre fra dere som prøver ut denne metoden å lage kylling på.
Tenk, det er latterlig enkelt å lage denne retten til mange. Dessuten trenger du ikke bekymre deg over at kyllingen blir tørr, for det blir den så absolutt ikke:-)

465
Sandwich av restene!

Forrige

Vaffellykke

syndig mandag

Neste

Legg igjen en kommentar